Єдина Альтернатива» за суворий контроль і моніторинг депутатських обіцянок

«Не підведемо»: команда «Єдиної Альтернативи» представила членів фракції до Чернівецької міської ради

Скільки вервечці не витися, а кінець буде. Тож нарешті й Чернівецька міська територіальна виборча комісія встановила результат виборів до Чернівецької міської ради. І вже вчора під час прес-конференції команда  «Єдиної Альтернативи» офіційно представила членів фракції до Чернівецької міської ради. За алфавітом цей список виглядає так:
Абрам’юк Галина, вчитель вищої категорії, заступниця директорки Чернівецької гімназії
Білоскурський Руслан, декан економічного факультету ЧНУ
Дмитро Білоус — завідувач відділення анестезіології з ліжками для інтенсивної терапії КНП «Міська лікарня №1» Чернівецької міськради. Міський позаштатний експерт з фаху реаніматологія..
Гринюк Сергій, власник групи «Гріко»
Дембіцька Наталія, власниця дитячого табору «Буковинське орлятко»
Зазуляк Василь, керівник будівельної компанії «Водограй»
Калмикова Наталя, директорка центру медико-санітарної допомоги Садгора
Кирилюк Марина,експерт з маркетингу і власниця «Західної маркетингової компанії», голова ГО «Центр реформ та розвитку»
Прокоп Тарас, експерт з питань реформ місцевого самоврядування
Радчук Валентина, завфкадери практичної психології ЧНУ
Свіріденко Любов, заступниця голови комітету забезпечення доступності

У разі перемоги Романа Клічука у другому турі виборів чернівецького міського голови 29 листопада, 11 членом фракції «Єдиної Альтернативи» стане Любов Свіріденко, заступниця голови Комітету забезпечення доступності.

Перш за все новообрані депутати подякували чернівчанам за підтримку. Адже за підсумками першого туру місцевих виборів члени молодої локальної політичної сили, «Єдина Альтернатива» створили прецедент не лише в Чернівцях, а й в Україні, здобувши величезну підтримку на місцевих виборах.
Під час прес-конференції майбутні члени фракції «Єдиної Альтернативи» поділилися тим, якими будуть їхні пріоритетні напрямки роботи у Чернівецькій міській раді в якості депутатів. Усі без винятку наголосили – приймати рішення будуть спільно з громадою.

 

Марина КИРИЛЮК: «Єдина Альтернатива» здобула величезну підтримку містян, створивши прецедент не тільки в Чернівцях…»
– Найперше дякує всім за голоси і за довіру
Ми зібралися весною величезною командою, яка здобула одразу ж великих обертів, бо місто потребує великих зрушень і повного перезавантаження. Нам доведеться наздоганяти інші міста-сусіди, які пішли вперед.
Протягом літа ми напрацювали у різних сферах життєдіяльності міста програми розвитку – змін потребують сфера ЖКГ, охорони здоров’я, освіти, економіки, містобудування тощо. Виходячи з того бюджету, який має місто, створили стратегію розвитку Чернівців.
У виборчу кампанію зайшли із чисельністю громадської організації «ЄАльтернатива» під тисячу учасників, активний осередок складав кілька сотені. Тому команда провела праймеріз, щоби обрати тих, хто готовий взяти на себе відповідальність змінювати це місто силами депутатів.
Нам удалося створити в Україні прецидент, коли молода політична локальна (!) сила, яка не є всеукраїнською, представляючи інтереси Чернівців і Буковини, отримала від людей величезну підтримку. Ця підтримка дала нам можливість стати першими. І на праймерізі ми обрали також лідера, перед яким поставили всі завдання нашої команди. Роман Клічук має всі професійні та людські якості, щоби змінити місто, переламати і повернути колесо історії Чернівців у бік розвитку та підйому.
Хочу також додати, що у нас у місті є Богом забуті місця – це приватний сектор, зокрема, Роша, Роша Стинка, Гарячий Урбан, Садгора. Там у більшості у ХХІ столітті, досі немає водопостачання, центрального каналізування, доріг, громадського транспорту. . Як депутат, обраний вами, обіцяю докласти максимум зусиль, щоби змінити цю ситуацію. Бо чернівчани з усіх куточків міста мають відчувати себе однаково комфортно.

Руслан БІЛОСКУРСЬКИЙ: «Перший крок – забезпечити всім рівні умови та залучити молодь до ухвалення рішень».
– Відчуваємо вашу довіру і не маємо права не реалізувати те, що обіцяли під час передвиборчої кампанії.
Я працюю багато з молоддю і як декан економічного факультету ЧНУ, і як людина, що має відношення до спорту. Тому питання, якими опікуватимуся у міській раді, стосуватимуться формування такої екосистеми, в якій молодим людям було б комфортно і зручно жити.
Університет, спорт, підприємництво – це ті поняття які дозволяють молодим людям реалізовуватися в Чернівцях і не їхати за кращею долею за кордон, а залишатися тут. І в цьому наше майбутнє.
Як це зробити? Перший крок – це забезпечити всім рівні умови та залучити молодь до ухвалення рішень. Щоби в нашому місті було комфортно і працювати, і відпочивати.
Ми впевнені, що вся наша команда досягне успіху у міській раді.
Ще раз дякую за вашу довіру і певен, що всі разом зробимо наше місто успішним.

 

Сергій ГРИНЮК: «Відокремимо політику від господарювання!»
– Дякую долі за тих, людей, із якими вона мене звела. Був вражений, наскільки сильні потужні класні люди є у нас у Чернівцях. Особливо в нашій команді.
У міськраді зробимо те, що вже давно є в інших містах. У нас ставлять керувати комунальним господарством міста чистих політків, які не є ні управлінцями, ні професіоналами у тій справі, якою опікуються. Тоді як не треба нічого вигадувати, а подивитися у тих містах, які мають результат, і взяти їхній досвід на озброєння. Це – першочергово. Галузями мають управляти професіонали. І на них не має впливати політика. Бо як у нас? Тільки змінилася влада, одразу ж змінюється і керівник комунального підприємства. Це повний абсурд, за якого ніколи не буде порядку!
А в округах – я йшов по 5-у – однакові проблеми: відсутність доріг та інфраструктури, брак дитячих садочків. Будуємо цілі квартали, а садків там нема і нема куди вийти з дітьми. Ні парків, ні скверів, ні дитячих і спортивних майданчиків. А якщо є, то вони захаращені. Отож треба створити систему. І це є нашим головним завдання, яке мусимо виконати. І ми це зробимо, якщо ви прийдете на вибори 29 листопада й оберете міським головою людину, перед якою ми поставили такі завдання.

Василь ЗАЗУЛЯК : «Робота депутатів має бути підконтрольною тільки громаді міста»
Дякую усім за те, що люди були не байдужі!
Сподіваюсь, що ми отримаємо посаду міського голови і це стане подією, яка визначить незворотність нового шляху Чернівців. І вже за короткий період часу ви побачите зміни, які засвідчать, як можна господарювати у місті, і як можна працювати, не крадучи в громади.
Закликаю людей які голосували за свої політичні сили, долучатися до нашого громадянського руху, бо він є потужним інструментом через який змінюватимемо все довкола на краще.
Закликаю і надалі бути небайдужим й активними, бо все тільки починається. Ми всі можемо нині стати частиною того, що змінить місто! І 29 листопада ми обиратимемо між занепадом міста та договорняками і його розвитком!

Любов СВІРІДЕНКО: «Чернівці мають стати доступними для маломобільних груп населення»
– Люди з інвалідністю повинні мати можливість вийти зі свого помешкання.і дістатися до аптеки, медичного закладу, одне слово, ввідчувати себе соціально захищеними. І транспорт у Чернівцях має бути доступним для всіх верств населення без винятку. І хочемо, щоби для діток з інвалідністю з’явилися інклюзивні майданчики, але першочергово це має бути зроблено свідомо і відповідально, щоби це робилося на роки, а не на кілька місяців, як нині. Прийшли перед виборами, помалювати майданчик, поставили галочку, а тепер голосуйте за мене!.
Таких у «Єдиній Альтернативі» немає! Бо це команда сильних потужних людей, які дійсно можуть навести лад у місті!

 

 

Галина АБРАМЮК: «Освіта на теренах Чернівців, як і загалом України, потребує змін»
Хочу подякувати вам, небайдужі виборці, за те, що ви через свій голос продемонстрували свою громадянську позицію. Ви делегували також кожному з нас повноваження представляти свою громаду, свій округ,та й особисто свою родину, тож маєте право від нас вимагати звітності. Це такий ось хороший взаємозв’язок між виборцем і тим, кому він делегував повноваження представляти свої інтереси. .
Як освітянка долучилася до цієї команди недавно, але з людьми, які представляють громадянський рух «ЄАльтернатива» знайома дуже давно. Бо я не тільки освітянка, а й волонтер. І люди, які поруч зі мною, це патріоти, які допомагають боронити Україну там і тут. І повторюся вкотре, що той, хто зумів захистити Україну там на фронті, зможе змінити на краще і свою малу Батьківщину – Чернівці.
Усвідомлюю також, що освіта на теренах Чернівців, як і загалом України, потребує змін. Маємо створити комфортне освітнє середовище. Найперше – для здобувачів освіти, тобто учнів, а також для надавачів освітніх послуг – учителів і, звісно, для тих, хто замовляє ці послуги – для батьків. Це такий освітній триумвірат, який визначає площину, на якій будується майбутнє України. Бо ж відомо, що хто вкладає в освіту, той вкладає в майбутнє.
Як волонтеру мені хотілося б, щоби прийшовши з фронту, ті люди мали свій соціальний простір для зустрічей, де отримували б юридичну і моральну підтримку. Тож я обіцяю, що зайшовши у сесійну залу, буду там над цим працювати.
Усе це ми зможемо запровадити у життя, якщо ви проголосуєте 29 листопада за команду «Єдиної Альтернативи» і віддасте свій голос за очільника міста в особі Романа Клічука.
Дякую за віру і довіру – не підведу.

Тарас ПРОКОП: «Основне завдання – припинити чвари, які не давали місту розвиватися всі ці роки»
– Нас усі зараз вітають з обранням депутатами і з найбільшою фракцією. Та думаю, що вітати нас можна буде, і не тільки нас, а й усіх чернівчан, тільки тоді, коли почнуться реальні дії та будуть зроблені реальні кроки у бік того, щоби місто витягнути з тієї ситуації, в якій ми опинилися. Тож перед нами стоїть основне завдання – припинити чвари, які не давали Чернівцям розвиватися всі ці роки. Та нарешті взяти відповідальність усім нам на себе й об’єднатися довкола ідеї поступу міста вперед Досить нам тупцювати ся на місці, а той рухатися назад. Мусимо згуртувати довкола себе ті сили, які готові працювати на розвиток міста, а не тільки на власне збагачення. І таких людей більшість.
Але для цього нам треба – і це дуже важливо – отримати нового мера. Тому недостатньо тільки провести фракцію до міськради, а треба, щоби 29 листопада чернівчани прийшли на вибори і проголосували все ж таки за розвиток міста, а не за те, що у нас уже було раніше.
Крім того, нам потрібно врешті решт почати працювати з тими програмами, які тривалий час допомагали місту: у нас було багато міжнародних проєктів, за якими розроблені плани і програми того, що потрібно розробити в місті. Зокрема, маємо розроблену інтегровану концепцію розвитку Чернівців, але вона, по суті, не реалізується через ту ситуацію, що склалася в нашому місті. Бо всі це плани розвитку міста, що стосувалися доріг, транспорту тощо, впиралася у політичне протистояння між двома силами у місті Але ж вибачте, місто – це є чиста господарка і немає бути політичних чвар. Натомість вони виникають у міській раді через те, що хтось хоче отримати зиск від вирішення тієї чи іншої господарської проблеми. Давайте нарешті покладемо цьому край і почнемо все робити для того, щоби місто вийшло з цього занепаду і почало розвиватися.
Я сподіваюсь, що коли ми оберемо нашого мера, та ще ж маючи найбільшу фракцію у міській раді, зуміємо об’єднати всі сили, які хочуть працювати на розвиток міста. І «Єдина Альтернатива» увійде в історію міста, як сила, що переламала негативний історичний хід міста і витягла його з цього занепаду.

На онлайн зв’язку були 2 учасника, які перебувають на самоізоляції, – Валентина РАДЧУК і Дмитро БІЛОУСілоус.
Валентина РАДЧУК, завідувачка кафедри практичної психології ЧНУ, говорила про створення інноваційної системи соціальних послуг, а лікар-реаніматолог Дмитро БІЛОУС узяв на себе відповідальність за реанімацію медичної галузі в місті. Обоє наголосили на тому, що всі у команді – особистості. Та завдання, які стоять перед членами фракції політичної партії «Єдина Альтернатива», важко здійснити без лідера, якого вони обрали одноголосно, Романа Клічука. Тому фракція закликає всіх піти на вибори і віддати голоси за нового міського голову.
Відтак учасники пресконференції відповіли на запитання журналістів.

«Єдина альтернатива» за суворий контроль і моніторинг обіцянок  


«ВЕРСІЇ»: – Депутатська історія Чернівців дуже сумна: щоп’ять років – обіцянки-цяцянки і щоразу більший відкат назад. Які гарантії того, що не буде так, як було протягом минулих 30 років?
Василь ЗАЗУЛЯК: – Рецепт один: чернівецька громада має протягом усіх 5-ти наступних років контролювати діяльність як депутатського корпусу, так і кожного депутата зокрема.
Влада без контролю – псує людину. Бо як буває: заходять у міськраду нібито хороші порядні люди, але через рік – без контролю –розслабляються, а через 2 – їм уже здається, що вони вже Бога схопила за бороду.
Натомість у нас є прекрасне Громадяньске об’єднання «Єдина Альтернатива». Я всіх прошу долучатися до нього і, можливо, щомісяця питати в депутатів, що вони зробили для громади, для своїх виборців і міста. Таким чином, і наші депутати, і міський голова будуть у тонусі, тож і працюватимуть краще.
Ми зараз можемо багато говорити про те, які ми хороші, скільки хочемо зробити. І ми будемо це говорити, але має бути контроль виборців і громади, і всі ми абсолютно за такий двосторонній процес – виборець-депутат. Тільки контроль і моніторинг обіцянок!

«ВЕРСІЇ»: – І це змушує кожного виборця теж працювати…
В. ЗАЗУЛЯК: –
Це я і мав на увазі, якщо коротко.
«ВЕРСІЇ»: – З ким плануєте співпрацювати у міській раді?
В. ЗАЗУЛЯК: 
Я безпосередній учасник таких перемовин. Отож наголошу, що ми відкриті до співпраці практично з усіма .Щоправда, на даний момент ми не спілкуємося з «Рідним містом» Продана і «Командою Михайлішина». Якщо вони нне поміняють свої підходи й надалі будуть використовувати місто виключно у своїх інтересах, то співпраці у нас не буде.
Якщо говорити про інші сили, то, найперше, ми спілкуємося з «Європейською солідарністю», «Пропозицією», маємо певні розмови, але без конкретики, з іншими політичними силами, які зайшли до міськради.

«Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Думок на тему “Єдина Альтернатива» за суворий контроль і моніторинг депутатських обіцянок”