Ярослав Кушнірик про порожні кабінети в міськраді та земельні «шкурняки»

Секретар міськради Ярослав Кушнірик на брифінгу заявив, що не збирається балотуватися в мери, оскільки його посада набагато спокійніша. Це він продемонстрував наочно: опечатав двері до кабінету міського голови, а сам працює в кабінеті навпроти. На відміну від свого «папєрєдніка» Віталія Михайлішина, який безцеремонно зайняв кабінет Федорука.

Наразі вільним залишається не тільки кабінет міського голови. На жаль, ніхто поки що не поспішає керувати департаментом житлово-комунального господарства. До того ж, вакантними залишаються посади керівника департаменту містобудівного комплексу і земельних відносин та головного освітянина міста.

«На посаду керівника департаменту ЖКГ є кандидатури, які могли б дуже добре працювати. Але, на жаль, у них зараз набагато краща робота і кращі умови, ніж ми їм можемо запропонувати, – зазначив Кушнірик. – В земельному департаменті охочих багато, але там робота побудована так, що ми можемо зачекати. А кандидатури нового начальника управління освіти будуть узгоджуватися з освітянами. Керівник освіти має бути достатньо рішучим, щоби запровадити зміни в галузі й подолати негативні явища в освіті».

І звісно ж, не міг Кушнірик не відповісти на закиди, які висунуло йому «Рідне місто». Раніше партія, яку пов’язують з Василем Проданом, розповсюдила тест на корупцію в міській раді навколо земельних питань. Нагадаємо, що «Рідне місто» позиціонує себе як громадська ініціатива, яка контролює кількох депутатів міськради та має одного депутата облради – Андрія Білогорку, що є потенційним кандидатом у мери Чернівців. Саме він звинуватив більшість міської ради у земельному дерибані й вимагав від Кушнірика накласти вето на ухвалені на минулій сесії земельні рішення. Секретар відповів досить розгорнуто:

«Давайте спочатку трохи історії. Дуже негарно виглядає, коли хтось користується чужою інформацією або чужими здобутками. Частина того, що було оприлюднено в тому тесті, – це питання, які в народі називають «шкурняками». Вони тягнуться вже десь з листопада. І той, хто регулярно ходить на сесії, не міг не зауважити, що цілу низку з цих питань депутати не проголосували. Бо йшлося про земельні ділянки, які повинні були виділятися черговикам, які стали на чергу 2012 року. І від сесії до сесії ці питання «проштовхувалися». Саме через них за проекти не голосували в цілому і через це страждали невинні люди. Вийшло так, що ті, хто тоді лобіював ці питання, тепер роблять «сині очі» і кажуть, що вони до того непричетні, і закликають до чесності та прозорості. Цікаво, що депутати, які в минулому були в меншості, ще тоді казали, що це дерибан землі, але до них не прислухалися. Тепер же, коли стало зрозуміло, що ці питання все одно не пройдуть, вони раптом «прозріли». Тому на сесії я запропонував, щоби за кожне питання ми голосували окремо і, відповідно, таким чином цілий ряд спірних питань не пройшов. В тому числі, й земельних питань «черговиків». Я не брав участі в голосуванні із земельних питань, бо, якби депутатська зала проголосувала за щось, що може завдати шкоди місту, я міг би накласти на це вето».

Руслан КОЗЛОВ, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *