Від 15 квітня діятимуть оновлені Правила Дорожнього Руху

Про це повідомив Іван ДОБРОВОЛЬСЬКИЙ, старший інспектор УДАІ з організації профілактичної роботи серед населення. – Від понеділка набуває чинності низка нововведень у Правилах Дорожнього Руху. Зокрема, дорожні знаки отримають переваги над дорожньою розміткою, – розповів Іван Юліанович.

Для зменшення ризику виникнення ДТП від 1 жовтня до 1 травня водіїв зобов’язали їздити поза населеними пунктами вдень з увімкненими денними ходовими вогнями або ближнім світлом фар. – Передбачене й посилення вимог до автомобілів із розпізнавальним знаком «Діти», – каже пан Добровольський. – Водії, які рухаються сусідньою смугою, повинні зменшити швидкість, а в разі потреби зупинитися, щоби запобігти наїзду на дітей, які виходять з автобуса.

До речі, зупинки та стоянки на газонах теж будуть заборонені.

До білої та жовтої дорожньої розмітки додасться синя – місця паркування на проїжджій частині, а також помаранчевого кольору – тимчасова розмітка.

– За новими правилами водіям дозволятиметься обгін справа, тобто виключено з правил дорожнього руху пункт, згідно з яким обгін транспортних засобів дозволяється тільки з лівого боку, – додає Іван Юліанович.

– Усі зміни у Правилах Дорожнього Руху відповідають стандартам, які діють у цій сфері у країнах ЄС і спрямовані на посилення безпеки на дорогах.

Наразі вводиться 11 нових знаків, наприклад: «Пункт зупинки трамвая», «Культова споруда», «Промислова зона», «Фото-, відео фіксація порушень», «Залізничний вокзал або пункт зупинки поїздів», «Аеропорт» тощо. Додані знаки, що інформують водіїв про об’єкти транспортної та туристичної інфраструктури, а також нові види дорожньої розмітки, відповідно до вимог ДСТУ 2587:2010.

Іван Добровольський наголошує, що перших два тижні дії Правил працівники державтоінспекції дадуть водіям можливість звикнути до новацій.

Лідія КИРИЛЮК, «Версії»

1.40_b

Кінець дороги з удосконаленим покриттям

2

Напрямок руху транспортних засобів із небезпечними вантажами

3

Початок щільної забудови

4

Кінець щільної забудови

5

Зміна схеми руху

 

 

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *