Український плаваючий бронеавтомобіль «Тритон» на завершальній стадії розробки

Бронеавтомобіль «Тритон» – чергова перспективна розробка української оборонної промисловості, яка складе гідну конкуренцію як іншим вітчизняним аналогам, так і російській бронетехніці. Київський завод «Ленінська кузня» практично закінчив її розробку. Передбачається, що нова машина буде вироблятися на потужностях цього ж підприємства для ЗСУ та Нацгвардії. Її демонстраційний зразок був представлений на XII-й міжнародній виставці «Зброя та безпека-2015».

«Тритон» являє собою бронетранспортер на колесах (4х4) із посиленим протимінним захистом і бойовою масою близько 10 т. Десантний відсік може вмістити 11 осіб (екіпаж – 3, десант – 8 осіб), за потреби легко трансформується у вантажний. Окрім того, на базі «Тритону» можуть бути створені автомобіль для боротьби з танками або розвідувальна машина.

На відміну від новітнього російського плаваючого штурмового бронеавтомобіля «Ансырь» (переробка французького Renault Trucks Defense VBL Mk 2 розробки 1980-х років), український «Тритон» потужніший на 31 конячку, удвічі швидший на воді, бере утричі більше бійців, озброєний дистанційно керованим бойовим модулем.

Машина здатна долати водні перешкоди без підготовки.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *