Україна

Як Сердючка…

У Лімасолі на Кіпрі відбувся конкурс дитячої пісні «Євробачення-2008». Перемогу вибороло тріо «Бзікебі» («Оси») з Грузії, яке отримало за пісню «Бзз…» 154 бали. Друге місце посіла українка Вікторія Петрик (135 балів), а третє – Егле Юргаїтіте з Литви (103 бали).

Я в астрологи піду!

Мінпраці і соцполітики внесло професії ворожки, астролога, хіроманта і цілителя до Державного національного класифікатора професій. Тепер бабки-ворожки зможуть працювати легально, в країні з’являться офіційні школи астрології, чаклунство і ворожіння. Міносвіти розгублене: там не знають, де навчати таких «спеціалістів».

Все в одному

Перший тестовий пункт продажу квитків на пасажирський вид транспорту у міжміському сполученні за системою єдиного електронного квитка буде відкрито у Київському відділенні Укрпошти вже у грудні, а 2009-го послугу надаватимуть по всій Україні. Навіть у далекому селі можна буде купити або забронювати квиток на будь-який вид транспорту.

«Італійська» пенсія

Україна та Італія домовилися про зарахування трудового стажу, набутого громадянами України під час роботи в Італії, при визначенні права на пенсію. Розглядається можливість спрощення візового режиму. Водночас Італія видала постанову про заборону в’їзду трудових мігрантів – під час кризи все більше італійців стає безробітними.

Хоча Молдову обійшли…

Згідно з дослідженням компанії GfK, яке вивчало купівельну спроможність населення в 41-й країні Європи, Україна посіла 40 місце, залишивши позаду лише Молдову. Середньостатистичний українець витрачає за рік на товари та послуги 1688 євро. Це лише 9% того, що витрачає німець, 7% витрат швейцарця, 5% – жителя Люксембургу і лише 1,4% витрат мешканця малесенького Ліхтенштейна, який очолює рейтинг.

В Україні найбільше можуть собі дозволити кияни (3110 євро на людину). Більше, ніж у столиці, можуть витрачати лише у 2-х маленьких містечках – Вугледарі та Южному! Буковинці з тернополянами – останні в рейтингу.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *