Сон протягом 6-8 годин на добу – найкращий для серця

Науковці з’ясували,  якої тривалості сон є найбажанішим для серця. Вони визначили,  що люди, які сплять 6-8 годин на добу, менше за інших піддаються серцево-судинним захворюванням.
Група науковців, до якої увійшли фахівці з пекінської лікарні Фувай і канадського університету Макмастера, вивчили зв’язок між тривалістю сну та показниками серцевого здоров’я. Вони дійшли висновку, що для підтримування серцевого м’язу в гарній формі слід спати не менше за 6 годин, але й не більше за 8 годин на добу. Відхилення від цих цифр як у мінус, так і в плюс, негативно відіб’ється на стані організму, переконані експерти.
У цьому проекті взяли участь понад 100 тис. добровольців віком від 35 до 70 років. Вісім років спостережень дозволили науковцям побачити закономірність: люди, що спали понад 8 годин на добу, були більше схильні до проблем із серцем. Зокрема, серед цих людей зафіксовано 4,3 тис. випадків розвитку серцево-судинних захворювань і стільки ж летальних кінців.
Фахівці узялися з’ясувати, яка тривалість сну найкраща  для підтримання здорових функцій серця. Вони врахували вплив таких чинників, як стать, вік, спадкові захворювання, тютюнова чи алкогольна залежність, наявність діабету й проблеми з тиском. Таким чином визначили оптимальний час для сну – 6-8 годин на добу, – пише healthinfo.ua

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *