У Художньому музеї Посол Австрії презентував дві книжки, а музей отримав 10 тис. євро

Нинішньої суботи у колишній австрійській ощадній касі – Чернівецькому обласному художньому музеї відбулася презентація книг: «Українсько-австрійські зустрічі» за редакцією Надзвичайного та Повноважного Посла Австрії в Україні пана Вольфа Дітріха Хайма та «Теорія економічного розвитку» Йозефа Шумпетера, відомого австрійського економіста і колишнього викладача чернівецького університету, яку вперше видали українською мовою.

У презентації взяли участь Голова Чернівецької обласної державної адміністрації Михайло Папієв, Надзвичайний та Повноважний посол Австрії в Україні Вольф Дітріх Хайм, Голова Центрального банку Австрії Евальд Новотний, заступник голови правління ERSTE банку Андреас Клінген, громадськість краю. Презентація книг відбулася в рамках Міжнародного економічного Шумпетерівського форуму, присвяченого 100-річчю з часу роботи Й.А. Шумпетера в ЧНУ ім. Ю. Федьковича.

Під час презентації відбулося вручення обласному художньому музею сертифікатів на право отримання коштів для здійснення реставрації автентичних вхідних дерев’яних дверей художньому музею від ERSTE банку та «Райффайзен Банку Аваль» на суму 5 тисяч євро – по 2500 євро кожен. Губернатор краю Михайло Папієв вручив від групи компаній Дмитра Фірташа чек на суму 5 тисяч євро.

Галина Єреміца

 

Гості були вдячні газеті «Версії» за публікацію до 140-річчя з дня народження уславленого архітектора Губерта Гесснера «Архітектор, якому вдячна Австрія, або Завдяки кому Чернівці називають маленьким Віднем» і повезли додому цей випуск газети.


 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *