У дітей – канікули, в батьків – проблеми

«Відпочинок дітей – турбота їхніх батьків», – сказав нашому кореспонденту один з керівників, який за посадою опікується дитячими проблемами. Безперечно, так воно і було б, коли б держава слідкувала за тим, щоби її громадяни отримували таку зарплатню, на яку заслуговують. Адже нині, як наголошує Володимир Литвин, вона утричі занижена. Тож, заробляючи тисячу гривень, навряд чи можна дозволити собі придбати путівку за 3000 грн. Міський двір: дитячий сміх, рипіння гойдалок, невеличкі велосипедики заважають пересуванню… Воно і не дивно: літо ж, канікули!
– Ми граємо в магазин, в інші ігри, нам весело, – кажуть учениці 6 класу, сестрички Аліна та Юля Барабаш. – Бо ми стали ще й виховательками: на нас тітка залишає свою доньку Катрусю. Вона закінчила перший клас і в червні була у шкільному літньому таборі. Їй там сподобалося, їх водили на екскурсії, в музеї.
– А ми з класом три дні були на туристичній базі у Карпатах. Стільки нового побачили! А яка там чудова природа – дуже прикольно! – розповідала Юлія Чернецька, учениця 7-го класу чернівецької гімназії № 7.
Якщо Ваша дитина, дякувати Богу, не належить до пільгових груп, і у вас не більше двох нащадків, а сім’я ваша цілком гармонійна і повноцінна, тоді влаштовувати дитячий відпочинок доведеться особисто вам, батькам.
Вибір, на жаль, не великий. Забавки на подвір’ї, парки й атракціони. Та для останнього потрібні кошти і, знову ж таки, особистий час батьків. Це стосується й відпочинку на водоймищах.
Любителі казок, мультфільмів, дитячих історій про принців і принцес можуть відвідати кінотеатр, якщо мультфільми є у програмі, або ж Чернівецький ляльковий театр. Квиток на перегляд кінострічки обійдеться батькам у середньому в 10-15 грн, а от жива акторська праця оцінюється у 5 грн. Звичайно, обирати, що краще для дитини, батькам.
Щоправда, мультики можна взяти на прокат для перегляду вдома. Але для цього з сімейного бюджету треба виділити від 25 до 60 грн, залежно від якості, втім, не зрозуміло, якої…
Комп’ютерні ігри також належать до категорії платних. Маючи вдома комп’ютер, діти досить тривалий час (2-5 діб, залежно від терпіння і здоров’я) вивчають усі тонкощі таких електронних розваг.
Ті, кому поталанило мати бабусю у селі, попиватимуть парне молочко на свіжому повітрі. А якщо батьки добре заробляють, ніжитимуться на морському пісочку. Та, попри різні можливості, літо полюбляють усі!
Оксана ЧЕРВІНСЬКА, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *