ТВА зриває маски, або Дещо про «нейтралітет влади»

Журналісти чернівецького телеканалу «ТВА» в Києві вимагали відновити мовлення каналу

У вівторок, 6 серпня, журналісти чернівецького телеканалу «ТВА» у Києві під стінами Нацради з питань телебачення та радіомовлення провели акцію з вимогою поновити мовлення каналу, робота якого блокується вже понад два тижні.

Під час прес-конференції в інформагентстві «Інтерфакс» журналісти зачитали відкритого листа до представника ЄС в Україні Яна Томбінського, в якому повідомляють європейську спільноту про придушення свободи слова в Україні та закликають до сприяння в боротьбі за право на професію.

Від будівлі «Інтерфаксу» журналісти пішою ходою вирушили до Національної ради з питань телебачення та радіомовлення. На мирній акції під стінами Нацради вони вимагали повернення ефіру телеканалу «ТВА». Представниця Нацради вийшла до пікетувальників і прийняла від них лист, у якому вони викладають своє бачення ситуації і просять сприяння Нацради у відновленні ефіру.

tva03

Фото надані телеканалом ТВА

Про Чернівці й Буковину сьогодні говорить уся Україна. На жаль, не як про «край, у якому варто жити». Бо щоби жити – треба працювати. А працювати – легально, відкрито, в рамках закону – півсотні ТВА-шників тут не дають.

Але перед цим був ще один лист до Нацради. Від депутатів-регіоналів Чернівецької обласної ради. Вони просять Нацраду винести телеканалу ТВА друге попередження або передати його частоти облдержтелерадіокомпанії. Цей лист потрапив до журналістів ТВА і був продемонстрований на прес-конференції. Ось воно, яскраве свідчення «нейтралітету влади», в якому запевняв журналістів ТВА минулого тижня перший заступник голови ОДА Георгій Галиць.

Представники ТВА звернулися також з листом до Голови представництва ЄС в Україні
Яна Томбінського і зустрілися з керівником концерну РРТ Костянтином Захаренком. Очільник держструктури, яка забезпечує трансляцію радіо та ТБ, навіть зателефонував до Чернівецькоої філії і начебто погодив підключення ТВА до ефіру. А віз і нині там. На час, коли версталася газета, ТВА був поза ефіром, а керівник філії РРТ – поза телефонним зв’язком.

Тим часом листа до Яна Томбінського написав і екс-керівник ТВА Василь Забродський – зі своїм баченням ситуації, яке відрізняється від бачення колективу ТВА.

«Якщо єдиний спосіб, аби тебе почули, – це кричати на всю країну, то ми кричатимемо на всю Україну, відстоюючи право на професію і вільний доступ до виваженої інформації», – заявляють представники ТВА. Країна їх почула. Не чує тільки Буковина.

Маріанна АНТОНЮК, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *