Інформація про переміщення військової техніки ЗСУ – злочин

Затримано буковинку, яка поширила в соцмережах  відео руху військової техніки. Про це повідомила речниця СБУ в Чернівецькій області Леся Федоренко.

«За даними слідства, жителька Чернівецької області стала очевидицею руху військової техніки Збройних Сил України. Зловмисниця одразу ж вирішила створити цікавий, на її думку, контент на власній сторінці у соціальній мережі Тік-Ток. Тому вона зафіксувала побачене на телефон і одразу ж розмістила у своєму акаунті.

Це відео за короткий час переглянули понад півтори сотні тисяч користувачів і поширили в різних соцмережах, у тому числі і російських ворожих спільнотах.

Наразі фігурантці повідомлено про підозру за ч.1 ст. 114-2 (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення Збройних Сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного або надзвичайного стану) Кримінального кодексу України.

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Зловмисниці загрожує до 5 років позбавлення волі.

Заходи з викриття протиправних дій проводили співробітники СБУ в Чернівецькій області за процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури».

СБУ вкотре нагадує, що поширення інформації про переміщення військової техніки та особового складу ЗСУ в соціальних мережах, публікація її в пресі чи повідомлення стороннім особам може призвести до ворожих ракетних ударів по зазначених локаціях. Такі дії завдають непоправної шкоди обороноздатності країни, руйнувань критичної інфраструктури та становлять загрозу життю і здоров’ю цивільного населення.

 

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *