Троє буковинців загинули на пожежах

Цими вихідними на Буковині виникло 5 пожеж, в яких загинули троє буковинців. Двох потерпілих МНС-никами вдалося врятувати.

Трапилося це об 11 годині ранку, 14 березня, у Чернівцях по вул. Полєтаєва. У лічені хвилин на місце події прибули рятувальники. Виявилося, що горить квартира на 5 поверсі житлового будинку. Через сильну задимленість приміщення вогнеборцям довелося працювати в апаратах захисту органів дихання. Всередині квартири рятувальники побачили двох осіб, які вже задихалися від диму: 63-річну пенсіонерку та її 38-річного сина було одразу виведено на свіже повітря, де вони швидко прийшли до тями. Чоловік – винуватець пожежі – перебував у стані алкогольного сп’яніння. За словами сусідів, він часто прикладався до чарки. За 10 хвилин загоряння вдалося ліквідувати: у квартирі згорів тільки диван. Силами працівників МНС від знищення врятовано квартиру та матеріальних цінностей на суму 250 тис. грн. Встановлено, що причиною пожежі стала необережність під час паління сина домовласниці.

З цієї ж причини виникла пожежа ввечері 13 березня у Чернівцях по вул. Сагайдачного. Вогонь поширювався з кімнати квартири, яка належала 48-річному чоловіку. Все приміщення було вщент задимлене, тож МНС-ники працювали у протигазах. Провівши пожежну розвідку, рятувальники виявили тіло власника квартири без ознак життя. Полум’я було швидко ліквідовано. Вогонь встиг знищити диван, пошкодити підлогу та стіни квартири. Вже встановлено, що чоловік на момент смерті був у стані алкогольного сп’яніння. Запаливши цигарку, він заснув і не помітив, як зайнялася постільна білизна. Смерть наступила внаслідок отруєння чадним газом.

ГУ МНС України в Чернівецькій області занепокоєне кількістю пожеж, які виникають з причини необережності людей під час паління. З початку року вже семеро буковинців загинули у вогні, запаливши у ліжку. Всього з початку року на пожежах загинули 14 наших краян, тобто причиною половини з усіх смертей стала необережність під час паління у ліжку.

15 березня виникло ще дві пожежі, під час яких загинули дві пенсіонерки. Пожежні підрозділи на місце виникнення обох пожеж не викликалися. У с. Ропча Сторожинецького району у вогні загинула 87-річна жінка, яка проживала одна. Опікувалися старенькою її родичі, які живуть неподалік. Припускають, що пенсіонерка з необережності перекинула на ліжко настільну лампу розжарювання, через що почала тліти постільна білизна. Вогонь знищив диван та пошкодив підлогу в кімнаті. Причина смерті старенької наразі встановлюється судмедекспертами.

А в с. Конятин Путивльського району загинула 82-річна жінка. Тіло загиблої у приміщенні літньої кухні виявили її опікуни, які зранку прийшли провідати стареньку і самотужки загасили пожежу. За їхніми словами, жінка була психічно хвора. На ліжку, де вона спала, знайшли розкидані сірники. Припускають, що жінка запалювала сірники, один з них впав на ліжко, через що й зайнялася постільна білизна. Старенька померла від отруєння чадним газом. Вогонь знищив матрас та постільну білизну.

Центр пропаганди ГУ МНС України в Чернівецькій області

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *