Світ

▶▶«ТАК!» американській мрії ▶▶Штанці для велетнів  ▶▶Ярмарок спокуси ▶▶Удома краще ▶▶Треба вміти! ▶▶Платне минуле ▶▶

«ТАК!» американській мрії

Кандидат від демократів сенатор Барак ОБАМА переміг на президентських виборах у США, ставши першим в історії країни афроамериканцем, який потрапив на посаду президента –оголосили ЗМІ Сполучених Штатів.

Голосування у США – непряме: кожен штат має певну кількість виборців від загального числа 538, пропорційно до кількості населення. Президентом обирається кандидат, за якого проголосує не менше 270 виборців. Вибори проводяться за системою «переможець отримує все», коли кандидат, який набрав просту більшість голосів у штаті, забирає всі голоси від цього штату. Обама набрав 338.
Обама вже виступив із переможною промовою перед своїми прихильниками в Чикаго. Разом з Обамою на сцену піднялися обраний віце-президентом Джозеф Байден, а також дружина Обами Мішель і дві дочки. Дочкам переможець виборів пообіцяв подарунок – цуценя.
Його суперник з Республіканської партії Джон Маккейн визнав свою поразку. «Я дуже поважаю Обаму і віддаю йому належне, – сказав він. – Для мене було честю зателефонувати Бараку Обамі й привітати його з обранням президентом країни, яку ми обидва любимо».
Привітав Обаму з перемогою і чинний президент США Джордж Буш.
Нетерпляче чекали новин про підсумки американських виборів в Африці, зокрема в Кенії, на батьківщині предків нового президента США. Обама надзвичайно популярний в Африці, де сподіваються, що у випадку перемоги він надасть допомогу бідному континенту.
Зі своїм батьком Обама практично ніколи не спілкувався, той загинув в автокатастрофі у 1982 році. Барака виховували бабуся й дідусь. У селі Когело на заході Кенії, де досі проживає одна зі стареньких родичок Обами, поліцейські навіть змушені були нести цілодобове чергування, щоби не допустити туди орди журналістів.
У Когело ім’ям Обами названа школа і навіть місцеве пиво. Жителі села знайшли електрогенератор, щоби стежити за ходом виборів по телевізору. У разі перемоги Барака Обами його зведений брат Малік, за місцевою традицією, обіцяв зарізати бика.
Обама та його кандидат у віце-президенти, сенатор від штату Делавер Джозеф Байден складуть присягу 20 січня 2009 року.

Штанці для велетнів

Джинси заввишки 43 м пошили в Перу. Вага штанців, вищих за багатоповерхівку – 7,5 т, об’єм талії – 30 м. Перша спроба презентувати виріб зазнала фіаско: три підйомних крани не спромоглися відірвати штани від землі. Тоді брючини наповнили повітряними кульками і поставили-таки вертикально!

Ярмарок спокуси

Міжнародний ярмарок «Еротика і секс 2008» відбувся у Празі. Під нього виділили майже гектар землі! Відвідувачі ознайомилися з новинками секс-індустрії: іграшками, афродізіаками, принадною білизною, приладдям для садомазо-розваг – і дивилися еротичні шоу. Тільки для повнолітніх!

Удома краще

Глобальне потепління впливає на фауну Землі: перелітні птахи відмовляються відлітати у вирій на зиму. У британському заповіднику «Wildfowl and Wetlands Trust» досі не дочекалися сотень малих рідкісних лебедів, які мали прилетіти з Сибіру.Раніше птахів затримувалися на день-два, а нині їх чекають вже тиждень.

Треба вміти!

Перелік майна Романа Абрамовича на 134 сторінках склав суд у зв’язку з позовом компанії «Югранефть». Абрамович має 2 шато на гірськолижних курортах у Колорадо, вілли на Сардинії, Карибських островах і в Москві, кілька яхт і літаків. Конфіскацію частини майна на користь «Югранефти» суд визнав… неможливою.

Платне минуле

Тим, хто ще не встиг зареєструватися на Odnoklassniki.ru, відтепер доведеться платити за можливість спілкування з друзями дитинства. Створення сторінки на сайті – безкоштовне, але для активізації слід відправити повідомлення з мобілки. Інакше ви не зможете гортати сторінки друзів, оцінювати фото і писати повідомлення. Коштує задоволення трохи більше долара.
Комерціалізацію сайту пов’язують з недавньою зміною власників. У вересні засновники сайту, подружжя Попкових, продали 20% участі компанії «Digital Sky Technologies». Тепер «однокласниками» керує Микита Шерман, який до цього займався успішним сайтом знайомств mamba.ru.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *