«Чернівецька область при «регіоналах» вичерпала свій економічний потенціал», – про це заявив народний депутат Геннадій Москаль

Цифри статистичного бюлетеня «Економічне та соціальне становище Чернівецької області за перше півріччя 2012 року» підтверджують висловлені мною раніше незадовільні прогнози – область майже вичерпала свій економічний потенціал, – заявляє народний депутат Геннадій Москаль. – Так, за перше півріччя експорт упав до рекордної за 21 рік незалежності цифри і становить 46 мільйонів 282,5 тисяч доларів США (89,3 % до аналогічного періоду минулого року). Зате імпорт зріс на 105,1% і становить 71 мільйон 174,7 тисяч доларів. Таким чином, від’ємне сальдо зовнішньоекономічної діяльності – мінус 24 мільйони 892,3 тисяч доларів.

При експорті товарна структура зовнішньої торгівлі області становить 26,4 %, причому це експорт деревини, вирубування якої несе екологічну загрозу Карпатам.

 21 %  експорту – одяг і вироби з текстилю на давальницькій сировині, яка переробляється на швейних фабриках області й експортуються в інші країни світу. Примітно, що експорт текстильних виробів становить усього 78,9% від аналогічного періоду минулого року, а це свідчить про зниження потужностей легкої промисловості області.

Г. Г. Москаль, народний депутат ВР України

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *