Кримінал

▶▶Розсунься, вулице! ▶▶Не ставте мотоцикл у сіно ▶▶Чи треба вогнегасника? ▶▶Не всі довіряють судам ▶▶Шахраї «відмили» 60 мільйонів! ▶▶Гроші «попри касу» – пущені за вітром  ▶▶Кокаїну на Буковині немає ▶▶«Закордон» бюджету допоможе ▶▶З авта чи з кишені… ▶▶Почистили  ▶▶«Травка» підвела ▶▶Не втримався ▶▶

Розсунься, вулице!

▶22-річний чернівчанин на вул.Галицький шлях впав з мотоцикла внаслідок перевищення швидкості. У лікарні ШМД йому поставлено діагноз «перелом плеча».
▶18-річна жителька Вашківців Сокирянського району потрапила під колеса авта «ВАЗ-21011» 35-річного місцевого жителя. Наслідки – закрита черепно-мозкова травма і тривале лікування в Сокирянській ЦРЛ.
▶34-річний житель Тисовця Сторожинецького району на «Део-Ланосі» мав пропустити у Великому Кучурові «БМВ» 35-річного місцевого жителя не тому, що сам приїжджий, а за правилами дорожнього руху. З правилами в нього не склалося, тепер із здоров’ям теж: з численними травмами потрапив до лікарні ШМД у Чернівцях.
▶37-річна жителька Берегомету на Вижниччині впала з мотоцикла в кювет. Зі струсом головного мозку, закритою черепно-мозковою травмою госпіталізована у Вижницьку ЦРЛ.
СГЗ УМВС в Чернівецькій області
Центр пропаганди ГУ МНС в Чернівецькій області

Не ставте мотоцикл у сіно

У Купці Глибоцького району загорілася господарська будівля на
обійсті місцевої мешканки. Пожежа виникла в приміщенні літньої кухні внаслідок необережного користування газовою плитою. Вогонь знищив приблизно 5 т сіна, мотоцикл і деякі домашні речі. Вогнеборцям з Глибокої вдалося не допустити загорання житлового будинку, приблизна вартість якого разом з майном – 220 тис.грн.
Центр пропаганди ГУ МНС в Чернівецькій області

Чи треба вогнегасника?

Великої біди уникнув би власник «Москвича», коли б вирішив це питання для себе схвально. На трасі Дубівці-Кіцмань у його автівці замкнуло електромережу, за лічені секунди машину охопило вогнем. Коли прибули МНС-ники, зарадити вже не було чому: вогонь знищив моторний відсік, салон і колеса.
Центр пропаганди ГУ МНС в Чернівецькій області

Не всі довіряють судам

Майже 3 чверті населення України вважає, що рішення судів можна купити. Результати анкетування, яке провів Міжнародний центр перспективних досліджень довели також, що частина опитуваних незадоволена втручанням влади у діяльність судів.
– Для підвищення обізнаності громадськості з питань судової реформи ми започаткували проект «Розвиток демократії: залучення ЗМІ до популяризації питань судової реформи в Україні», – розповідає Ігор ГІРЧАК, голова Громадського об’єднання «Асоціація споживачів» (м. Тернопіль). – Проводимо інформаційно-просвітницьку роботу з актуальних питань судової реформи.
– Є багато причин для проведення судових реформ. Найболючіші проблеми судів – це неефективна кадрова політика, корупція, відсутність реальних гарантій недоторканності суддів, неефективне суддівське самоврядування, – наголошує директор Програм політичного аналізу та безпеки, генерал-майор юстиції Віктор ЧУМАК. – Мета реформування судової системи – створення незалежного і водночас підзвітного суспільству судочинства, яке ефективно захищало б економічні та політичні права людей в Україні.
Микола КОБИЛЮК, «Версії», Чернівці – Тернопіль – Чернівці

Шахраї «відмили» 60 мільйонів!

Буковинські податківці викрили ще один конвертаційний центр. Насправді за цим спеціальним терміном приховуються шахраї, які займалися «відмиванням» «брудних», тобто отриманих кримінальним шляхом, грошей. Схема проста: реєструється фіктивна фірма, створюються «липові» податкові зобов’язання, під які беруться у справжніх суб’єктів господарювання цілком реальні кредити. Таке фіктивне підприємство завідомо використовується як «податкова яма», до якої за досить короткий проміжок часу встигло осісти понад 60 млн. гривень. Але стати золотим дном для шахраїв «фірмочці» не довелося: співробітники Управління боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом, ДПА у Чернівецькій області добре попрацювали для цього. За їхньою інформацією, підставна фірма була зареєстрована на іногородню особу, крім того, її організатори відкрили рахунки в банківських установах інших областей. Через них, власне, і здійснювалась незаконна конвертація коштів. Організатора злочинного утворення взято під варту, триває розслідування.
За матеріалами управління боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом, ДПА в Чернівецькій області

Гроші «попри касу» – пущені за вітром

382 тис. грн розраховує отримати Державна податкова служба області лише як наслідок перевірок у жовтні здійснення розрахункових операцій через касові апарати.
Загалом за місяць здійснено 224 перевірки. Найбільш «плодючими» на порушення виявилися такі специфічні галузі підприємництва, як гральний бізнес та торгівля алкоголем і тютюновими виробами. З «продавців адреналіну» ігнорували застосування «реєстраторів розрахункових операцій» і просто клали виторг у власну кишеню всі 65 перевірених підприємців. Така ж картина «вимальовується» і з торгівцями алкогольними напоями і цигарками: порушення виявлені в кожному з 57 інспектованих закладів. Наразі податківці забезпечили порушникам неабиякий адреналін та гострі почуття, застосувавши фінансові санкції в розмірі майже 125 та 77 тисяч гривень відповідно.
Чималенький «вилов» штрафів – майже 50 тис.грн вкупі – очікується і від двох приватних підприємців з Чернівців та Хотина, які махлювали з фіскальною звітністю РРО і не пропускали реалізовані товари через касовий апарат.
Відділ масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян ДПА в Чернівецькій області

Кокаїну на Буковині немає

Проте в області поширюються інші наркотики – марихуана та «екстазі». Про це на прес-конференції повідомив заступник начальника ВБНОН УМВС Олександр КАРБАШЕВСЬКИЙ.

– Від початку року ми виявили 583 факти, пов’язані з незаконним обігом наркотиків. За цими злочинами порушено 445 кримінальних справ. На жаль, до наркоманії втягуються й неповнолітні. А найчастіше збувають наркотики в розважальних закладах і залах гральних автоматів.
У вересні відділ БНОН затримав злочинну групу кіцманчан: троє молодиків незаконно виготовляли та збували марихуану і психотропні речовини. Правоохоронці вилучили 649 грамів марихуани та 32 таблетки «екстазі». Минулого місяця за незаконний збут наркотиків правоохоронці затримали ще одного буковинця – жителя Сторожинця. В нього вилучили 12 доз «екстазі» та 103 дози ЛСД. Відкриті кримінальні справи ведеться слідство.
– Наркоманія просувається до буковинських сіл повільно – розповів Олександр БОЖЕК, начальник сектору ВБНОН УМВС. – Люди в селах знають одне одного, тому там неможливо розпочати наркобізнес. Проте лідерами з розповсюдження наркоманії в області залишаються Кіцманський, Сокирянський та Вижницький райони.
А начальник УМВС у Чернівецькій області Георгій Проскурняк вбачає головне завдання ВБНОН в тому, щоби не дати втягнутися дітям, молодому поколінню у страшну біду та хворобу – наркозалежність.
Микола КОБИЛЮК, «Версії»

«Закордон» бюджету допоможе

Надходження від зовнішньо-економічної діяльності за 9 міс. 2008 року склали 781 тис. грн.
Податківці області за три квартали поточного року перевірили 124 суб’єкти підприємницької діяльності у сфері зовнішньоекономічної діяльності. Порушникам донараховано 781 тис. грн платежів, з них 42 тис. пені за порушення термінів розрахунків.
Окрім того, протягом січня-вересня планово та позапланово перевірено 22 фінансові установи – філії банків, страхові компанії, кредитні спілки та ломбард. За наслідками перевірок до бюджету донараховано 1,2 млн.грн.

З авта чи з кишені…

▶28-річний чернівчанин забув зачинити дверцята «Мітцубісі» і залишив його на розі вул. Головної та Герцена. Повернувся і – недорахувався мобілки вартістю 7000 грн. Співробітники карного розшуку виявили, що дану крадіжку здійснили гастролери, двоє громадян Грузії 26 та 27 років.
▶480 гривень було в гаманці 16-річної чернівчанки, коли в тролейбусі якийсь молодик зухвало його поцупив. Бійці патрульної служби по гарячих слідах затримали з речовими доказами 26-річного місцевого жителя.
▶14-річний чернівчанин та його 15-річний приятель шукали, чим поживитися, в районі Б-ру Героїв Сталінграда, коли натрапили на 45-річну жительку обласного центру. Її мобільник вартістю 1900 гривень пізніше вилучили в юних «героїв» при затриманні оперативники райвідділу міліції.

Почистили

5 днів знадобилося правоохоронцям на розкриття крадіжки в Керстенцях. У вхідних дверях будинку 46-річної мешканки села злочинці вийняли скло і влізли в середину. Прихопили тут телевізор «Самсунг» вартістю 600 гривень та відеокамеру «Панасонік» вартістю 700 гривень. А ще знайшли ключі від гаража і вивезли все поцуплене на «Ауді-100». Працівники обласного карного розшуку затримали 22-річного чернівчанина та 31-річного громадянина Узбекистану, в них вилучено вкрадене авто.

«Травка» підвела

Працівники відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків мають тепер дізнатися, звідки 19-річний чернівчанин дістав марихуану, 100 г якої він намагався збути на вул.Руській. Вдома в нього знайшли ще 50 г «травки».

Не втримався

35-річний тернополянин мав оглянути дах будинку на вул.Головній в Чернівцях – перед ремонтом, але не втримався і впав звідти. Від отриманих тілесних ушкоджень чоловік помер на місці. У протоколі записано – через власну необережність.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *