Смітник у серці європейського міста

Не пощастило мешканцям будинків №7 та №9 на вул. Горького у Чернівцях. Хоч мало би бути навпаки: будинки мають історичну цінність. Меморіальна дошка на №7 розповідає, що в ньому понад тридцять років мешкав видатний професор-офтальмолог, орденоносець і заслужений діяч культури Борис Радзіховський.

DSC04179

А на №9 – охоронна плита пам’ятки історії. Мешканці кажуть, що тут зупинявся, приїжджаючи до Чернівців з концертами, композитор Микола Лисенко. А під забором між цими двома будинками – смітник. Контейнери завжди переповнені, вчасно не вивозяться, навколо них сміттєві еверести, адже цим смітником користуються і мешканці гуртожитку медуніверситету на площі Філармонії. І це звалище розташоване не на занедбаній околиці, а в сотні метрів від обласної філармонії. Та й до «Регіон-центру» (вул.Заньковецької 16), який опікується довколишніми вулицями, – теж рукою дістати.

DSC04178

Мало того, що все це «чудово» пахне й вабить мух, бродячих псів і котів, смітником «цікавляться» й безхатченки, які постійно «тусуються» у скверику на площі Філармонії. Фото зроблене 2 вересня вдень, а вже о пів десятої вечора вміст кількох сміттєвих мішків був розкиданий на площі.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *