Чернівецькі скрипалі привезли з Рівного бурштинових янголят і велетенського білого ведмедя

«А хто це грає? Чернівецькі? Ну от, знову всі нагороди заберуть!», – бідкаються учасники Всеукраїнського дитячого конкурсу «Бурштинові нотки». Для юних талантів Буковини показувати високий рівень майстерності на одному з найавторитетніших конкурсів України – уже традиція. Вони не зрадили їй і цього року.

DSC_0072

Вже вчетверте напередодні Дня Святого Миколая Рівне зібрало юні таланти з усієї України. Понад півтисячі учасників з 15 областей України змагалися за головний приз – бурштинові статуетки янголів.

Найбільше відзначилися скрипалі Чернівецької музичної школи №1.

У наймолодшій категорії – від 6 до 10 років – десятирічна Юлія Козловська посіла перше місце, а семирічна Софія Лазар – третє (викладач – заслужена артистка України Людмила Шапко).

У категорії від 11 до 15 років перемогу виборола п’ятнадцятирічна Юлія Горб (викладач Ольга Максименко), а друге місце здобув камерний скрипковий ансамбль у складі: Тамара Когут, Юліан Відрай, Христина Гавреліца та піаністка Аліна Кириченко (викладачі Ольга Максименко та Ельвіра Рижонок).

«Мені було не тільки цікаво виступити на конкурсі, а й послухати рівень інших дітей. Дізнатися як вони займаються, як досягають поставленої мети», – згадує учасниця камерного ансамблю Тамара Когут.

Інший учасник ансамблю Юліан Відрай в 2011 році не зайняв жодного місця, але цього року вирішив обов’язково повернутися і завоювати високе місце. Для хлопця така перемога не перша. Цього року Юліан зайняв перше місце на конкурсі для дітей-сиріт «Щасливі долоні», що проходив в дитячому таборі «Артек».

Випускниця школи, а нині уже студентка Училища мистецтв Юлія Горб згадує, що для неї перша поїздка на конкурс також була невдалою, але вона поставила собі за мету повернутися з премією і здобула перемогу. «Це величезний досвід і мені дуже сподобалося виступати на великій сцені», – ділиться враженнями дівчина.

Окрім бурштинових янголят, конкурсанти отримали в якості призів DVD-плеєри, планшети, а також м’яку іграшку у вигляді велетенського білого ведмедя.

Руслан КОЗЛОВ, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *