Розігнати свиней чи забрати корито?

Про перспективи майбутньої чернівецької влади

На однобокості «фільтрів» Правого сектору наголошували громадські активісти з обласних ринків, які взяли участь у його прес-конференції, що відбулася в Українському народному домі. Саме ці люди демонстрували найбільшу активність та зацікавленість, попри те, що захід був організований для журналістів. Зрештою, воно й зрозуміло: журналістська братія була представлена переважно молодими, хоча й зубатими «акулами пера», тож прізвище «Городинський», приміром, до якого присутні підприємці додали означення «головного кришовика тіньового бізнесу», їм ні про що не говорило. Зрештою, мабуть, як і молодим керівникам Правого сектору. Натомість останніх мала би зацікавити інформація, озвучена підприємцем Геннадієм Гнатюком із Зеленого ринку. За його словами, в Чернівцях діють 28 ринків, але тільки 4 (!) з них зареєстровані, поповнюючи бюджет міста податками. Куди йдуть кошти від інших 24-х, мабуть, варто було б розібратися Правому сектору та щойно організованій Антикорупційній комісії Народної Ради Чернівецької області.

000e1e80b9c9

Сподіваємося, що все це попереду, а поки що калинівські активісти в особі Еміля Павлюка звинуватили Правий сектор у тому, що він привів до міськради «команду дерибанщиків Федорука», яка вже «приготувала схему приватизації комунального підприємства «Калинівський ринок», у напрямку якої зроблено вже і дуже важливий крок – поставлено керівника-регіонала. Останній, – а працював він начальником охорони, – на їхнє глибоке переконання, «володіє усіма корупційними схемами».

Правда це чи ні – покаже час. Та коли таке станеться, буде вже, мабуть, пізно. А поки що Ринжука вже бачили в Чернівцях на його дорогій автівці. Бо суд над ним, – дві кримінальні справи перебувають у провадженні Садгірського суду – за словами тих же активістів з Калинки, затягується й затягується та й загалом може бути «спущеним на гальмах». Кому це вигідно? Тим, хто мав від цього зиск і без кого Ринжук і кроку не ступав.

Отже, недарма чернівецькі підприємці наголошували на тому, що краще забрати корито, ніж укотре розігнати свиней. Чи не тому чернівчани воліють бачити нові обличчя у владі, а не перефарбованих старих лисів?

Під час прес-конференції керівник чернівецької філії «Правого сектору» Володимир Рясов розповів присутнім про структуру організації, а також про те, чим і як вони займаються, та наголосив, що організація принципово не приймає великі суми пожертв на свою діяльність, аби не бути залежними. Принцип їхньої роботи – спільна з громадянами плідна праця для майбутнього України. Тому Правий сектор не переймається висуненням кандидатур до владних струтур, оскільки це не їхнє завдання, а лише прислухається до волі громади, підтримуючи її представників.

Контактний (черговий) телефон Правого сектору – (099) 178 16 12.     

 

Людмила ЧЕРЕДАРИК, «Версії»                 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *