Покращення для дітей з особливими потребами

На черговій селекторній прес-конференції Юрій ПІВЕНЬ, заступник директора департаменту соціального захисту населення ОДА, зазначив, що нові соціальні ініціативи Президента спрямовані на посилення соціального захисту дітей, зокрема дітей з особливими потребами, які потребують постійного догляду. Він підкреслив також, що збільшиться державна допомога малозабезпеченим сім’ям, кожна сім’я цьогоріч додатково отримуватиме в середньому на 619 грн., а у 2014 році – на 976 грн., що більше порівняно з минулим роком.

2013-го збільшиться також надбавка на догляд за дитиною-інвалідом у 1,5 раза. – Це дасть кожній сім’ї додатково від 223 до 302 грн. щомісяця, залежно від віку дитини, – повідомив п. Юрій.

Жанна ХАЩЕВА, в. о. директора обласного центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів «Особлива дитина», розповіла, що в їхніх закладах медичну та соціальну реабілітацію проходять 32 вихованці з різними вадами здоров’я. – Усі дітки отримують педагогічні, медичні та соціальні послуги безкоштовно, – наголосила вона. – Крім того, діти, що приїздять до нас із сіл, харчуються у нас двічі: снідають та обідають, міські – тільки обідають.

Лідія КИРИЛЮК, «Версії»  

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *