Без Кличка

Арсеній Яценюк і Олег Тягнибок минулої суботи провели мітинг у рамках нової опозиційної  акції «Вставай, Україно!». А от Віталій Кличко в Чернівцях виступити не зміг, бо захворів і зліг з температурою. І це дещо засмутило багатотисячний натовп біля пам’ятника Тарасу Шевченку: багато людей спеціально приїхало до Чернівців з далеких буковинських сіл, щоби побачити й почути видатного спортсмена-політика.

526456_4505475766247_20439889_n

фото Сергія Зарайського, “БукІнфо”

– Такої кількості людей цей майдан не бачив від часів Помаранчевої революції, – просто на сцені похвалився Арсеній Яценюк лідеру ВО «Свобода» Олегу Тягнибоку. Центральна площа так барвисто майоріла опозиційними прапорами й плакатами на кшталт «Роботу для кожного» та «Чернівцям потрібен мер», що Арсенію Яценюку довелося просити людей їх приспустити – «аби ми одне одного виділи».

559012_4505454765722_1326352712_n

фото Сергія Зарайського, “БукІнфо”

Після акції організатори мітингу бадьоро відзвітували про майже 10 тисяч мітингувальників. Міліція скупо «відміряла» 1,5-2,5 тисячі. Журналісти ж схилялися до «середньостатистичніших» цифр – від 4 до 7 тисяч учасників суботнього мітингу.

– Мета нашої акції – це відставка президента Януковича, це зміни в країні, – пояснював зі сцени людям Арсеній Петрович. – Мета нашої акції – захистити право чернівчан мати свого мера. Ми впевнені, що, якщо в Чернівцях буде висунутий єдиний опозиційний кандидат у мери, як і по місту Києву, то перемога буде за опозицією!

Згодом в ефірі телеканалу ТВА Яценюк заявив, що такою кандидатурою може стати Олексій Каспрук,.

– Те, що Арсеній Петрович озвучив мою кандидатуру, є певною мірою логічним. Тому що я очолюю найбільшу опозиційну фракцію в місті. Я містом живу і намагаюся його захищати. Але рішення нашої політичної сили буде безперечно обговорюватися з партнерами, – прокоментував заяву лідера Олексій Каспрук, голова обласної організації «Фронт змін».

Ігор КОНСТАНТИНЮК, «Версії»

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *