Павло Дворський не терпить пліток…(За лаштунками сцени…)

За будь-яким виступом співака стоїть кропітка робота музиканта і всієї його команди.
Адже концерт –  це також створення і сценарію,  визначення номерів концертної програми, репетиції, прогонні репетиції на сцені, зведені репетиції ,  генеральні репетиції,  підбір і виготовлення реквізиту і костюмів,  підготовка та оформлення сцени, робота над рекламою (радіо, телебачення, преса, інтернет-видання, транспорт, афіші, буклети, білборди, флайєра тощо). Успіх концерту  залежить від  уміння організаторів заходу створити святковий настрій, від чіткої роботи режисерів, освітлювачів, робітників сцени, злагодженості роботи технічних служб (звук, світло)…
Про те, що коїться за лаштунками сцени, поговорила з Марією Свистуновою.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Марія Свистунова та Павло Дворський

– Пані Маріє, уже 18 років Ви продюсуєте Павла Дворського. Як звела вас доля? Чи пам’ятаєте перший виступ цього музиканта, який ви організували?
– З Павлом Дворським мипознайомилися 1993 року на концерті тріо Мареничів. А вже у жовтні 1994 відбувся перший сольний концерт Павла у палаці “Україна” в Києві “Горнусь до тебе, Україно”. Так розпочалася спільна робота, яка триваєвже роки…
А перші гастролібули на моїй батьківщині в Івано-Франківську.
Я теж думаю, що це – доля. Від шкільних років я захоплювалась ансамблем “Смерічка”. І донині вони для мене – найкращі, найталановитіші і найгарніші. І всі пісні “Смерічки” досі пам’ятаю…

– Павло Дворський у роботі безперестанку: гастролі, проекти, концерти, нові програми… Для успіху дуже важливо мати добру команду. Певно, були якісь пригоди, незвичайні події під час створення концертних програм?
– Пригоди? У Павла таке колосальне почуття гумору, що про пригоди треба говорити в його присутності.
Чернівці – моє улюблене місто. Вважаю його пісенною столицею України. Сподіваюся, що сюди повернеться серйозний естрадний фестиваль. Не конкурс, бо конкурси нині перетворилися подекуди на посміховисько. Можливо, це міг би бути телевізійний міжнародний фестиваль. Почати можна з найближчих: Румунія, Польща, Болгарія тощо.
А команда? Кістяк команди постійний: звукорежисери Олександр Федоренко і Антон Киричук, аранжування – прекрасний музикант Олександр Чернега і той же Антон Киричук. Ми часто працюємо з балетом «А-6». У костюмах орієнтуємось на роботи італійських дизайнерів, а втілюються ідеї на чернівецькій «Трембіті». Стелла Омелянівна Станкевич – давній і вірний наш друг.
Дуже допомагає і те, що сини Павла і моя донька цікавляться сучасною музикою – підказують, орієнтують, радять.

– Як удається бути завжди цікавими, навіть дещо і несподіваними для глядачів?
– Напевно, найголовніше, що Павло Дворський – не відстає від часу: він його відчуває, розуміє потреби сьогодення, любить спілкуватися з молоддю, не заграваючи й не пристосовуючись до новомодних форматів.

– Чи легко працювати з Павлом Дворським?
– З народним артистом України Павлом Дворським, скажу відверто, працювати складно й відповідально, однак дуже цікаво. Він уважний до людей, із повагою ставитися до справи, вимогливий до себе і до інших,бо треба постійно бути в формі. Павло не терпить пліток і всього, що лізе на жовті сторінки. Його родина – це його фортеця і надія. В спілкуванні, роботі абсолютно незірковий. І всі ці моменти до дрібниць я повинна враховувати…

Dvorskiy

– 27 лютого фронтон Філармонії прикрасили яскравою й привабливою рекламою. Я встигла зазнімкувати цей момент. Не пам’ятаю такого гарного білборда для очікуваного в Чернівцях концерту… Переконлива реклама – це теж важлива частина організації виступу?
– Як на мене, реклама могла би бути набагато кращою і ефективнішою, але все впирається в кошти. Та ми вдячні землякам Павла – журналістам, керівникам засобів масової інформації, які щиро відгукнулися на прохання про допомогу. Думаю, що не в кожному місті України вчинили би так. Але це – Буковина. І вона віддячує Павлові такою ж любов’ю, з якою сам він ставиться до неї!

Тетяна Стрільчик, “Версії”

Інтерв’ю з Павлом Дворським за посиланням –
https://versii.cv.ua/pohlyad/shhaslivij-svit-vid-pavla-dvors-kogo/21195.html

Dvorskiy17

Фотозвіт з концерту Павла Дворського 17 березня у Чернівцях за посиланням
https://versii.cv.ua/pohlyad/zberimos-razom-yak-na-svyato-i-ob-yednajmo-pochuttya/21273.html

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *