На Буковині зростає кількість усиновлених дітей

– Протягом січня-квітня цього року на Буковині усиновлено 9 дітей, – повідомила Юлія Яківчек, начальник служби у справах дітей облдержадміністрації. Зростання кількості сімей, які бажають всиновити дитину, викликане державною підтримкою, адже соціальні ініціативи Президента України Віктора Януковича мають на меті сприяти всиновленню дітей та викоріненню сирітства як суспільного явища.

Вона наголосила, що в Чернівецькій області проживає 189 тис. 597 дітей віком до 18 років, з яких 1 тис. 283 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, 830 дітей знаходяться під опікою та піклуванням громадян. З початку року встановлено опіку (піклування) над 32 дітьми.

– В області розпочата кампанія, мета якої – дати прихисток кожній дитині, – підкреслила начальник служби у справах дітей облдержадміністрації. Юлія Яківчек нагадала, що на Буковині діє 12 дитячих будинків сімейного типу, в яких виховується 77 дітей та 60 прийомних сімей, в яких виховується 131 дитина. Протягом цього року створено 2 прийомні сім’ї, до яких влаштовано 4 дітей. Сімейними формами виховання в області охоплено 81,3% дітей від загальної кількості дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Повідомляє прес-служба ОДА

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *