П’яні маршрутки на дорогах

Майже половина автомобільно-перевізних
підприємств області ігнорують правила дорожнього руху.
Серед найчастіших – керування перевантаженими автобусами, перевищення встановленої швидкості, відсутність відповідних документів і навіть … керування в нетверезому стані. Про це йшлося на прес-конференції з питань організації пасажирських автоперевезень в ОДА.
– За порушення правил дорожнього руху в поточному році ми позбавили  ліцензій 20 автоперевізних підприємств області — повідомив Василь САВЧУК, в.о. начальника територіального управління Головної державної інспекції на автомобільному транспорті в Чернівецькій області. – Найбільше таких фірм — у Кельменецькому та Сокирянському районах. Уже анульовані 29 ліцензій у сфері автоперевезень. За цей період працівники Головавтоінспекції виявили також 157 порушень, склали акти та винесли постанови про застосування санкцій на суму 109890 гривень.
Заступник голови ОДА Георгій ШУТАК переконаний, що завдяки проведенню конкурсів на визначення кращого перевізника транспортна картина в області покращилась:
– Торік ми провели 9 таких конкурсів, – наголосив він.– Розглянули і визначили перевізників на 174 приміських маршрутах і на 123 рейсах міжміських маршрутів. Згідно з умовами конкурсів, переваги надавалися таким претендентам, що мають нові автобуси. Завдяки цьому помітно оновлений рухомий склад автобусних маршрутів.
Микола КОБИЛЮК, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *