НАТО – це вам не Ната… Не знаєш про це – йди на семінар!

Проведене соцопитування довело низьку інформованість людей стосовно НАТО. За результатами анкетування, вони вважають різними поняття «Північно-Атлантичний Альянс» і «НАТО».Для досягнення кращої освіченості людей за ініціативи голови ОДА Володимира Куліша у Кіцмані відбувся перший виїздний інформаційно-роз’яснювальний семінар про діяльність НАТО і співробітництво України з Альянсом.
Організатори заходу – науковці ЧНУ розповіли про історію створення Північно-Атлантичного Альянсу, структуру та основні напрями її діяльності.
Йшлося і про перспективи вступу України до цієї організації. Доцент кафедри політології та державного управління ЧНУ Ігор БУРКУТ спрогнозував відносини України з Росією після входження до НАТО:
– Що зможе зробити нам Росія? Перекриваючи газовий «крантік», вона спровокує негативну ситуацію не лише в Україні, а й в інших європейських країнах. Тож, стосунки нашої держави із «великим сусідом» не погіршаться.
Політолог переконаний: Альянс створений не для війни, а для примирення.
– Подібні семінари надзвичайно дієві та необхідні – наголосив голова Кіцманської районної ради Микола ПОДІЛЬЧУК. – Інформацію, з якою науковці ознайомили нас, не завжди можна отримати навіть з інформаційних джерел.
За словами Подільчука, семінар допоможе кіцманчанам визначитися у своєму ставленні до Альянсу та отримати  вичерпну інформацію.
Науковці переконані: такі семінари потрібно провести в усіх районах області.
Микола КОБИЛЮК, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *