Новини Чернівецьких податківців

Бензиновий Клондайк

знайшли податківці на одній з чернівецьких заправок
Свій варіант «нерозмінного рубля» винайшов власник однієї з чернівецьких АЗС, який взяв собі за звичку щодня оформляти через касовий апарат повернення левової частки вже реалізованих паливно-мастильних матеріалів. Та «чари» легко розвіяли податківці, які після 10-денного хронометражу зафіксували «чудодійне» зростання виторгу мало не в 4 рази. За цей час обсяг реалізації склав 25,5 тисяч гривень, тоді як за аналогічний період, згідно фіскальних документів, було продано товару лише на 7 тисяч гривень.

Наразі щодо «ілюзіоніста» застосовано фінансові санкції, загалом внаслідок 13 перевірок підприємств торгівлі паливно-мастильними матеріалами очікувана сума штрафів складає 30 тисяч гривень.

Чекаємо 3 мільйона штрафів

3 мільйона штрафів з ресторанів, казино та заправок очікується після податкових перевірок у квітні

226 тисяч гривень штрафів очікують отримати податківці внаслідок 38 перевірок гральних закладів, проведених у квітні. І вдесятеро більше надходжень – майже 2,7 мільйона гривень – передбачається за результатами інспектувань 206-ти підприємств роздрібної торгівлі та громадського харчування. Усього минулого місяця працівники податкової служби області завітали з перевіркою до 277 суб’єктів господарювання, прогнозована сума фінансових санкцій складає майже 3 мільйона гривень.

Серед порушників – власник одного з ресторанів у Новоселицькому районі, який 24 березня ц.р. знявся з реєстрації РРО у Новоселицький МДПІ і «забув» стати на облік у ДПІ м. Чернівці. Весь цей час ресторатор реалізовував товари, в тому числі і алкогольні напої, не використовуючи касовий апарат. Тепер після навідин до його закладу податківців підприємець має сплатити штраф біля двох тисяч гривень.

А от його колезі з того ж таки Новоселицького району «пощастило» ще менше – за відсутність ліцензії на реалізацію алкогольних напоїв, невикористання касового апарату та невідповідність на 1,3 тисячі гривень готівки фіскальним документам йому доведеться викласти майже 15 тисяч гривень штрафу.

Податківці зібрали 90 мільйонів ПДВ

90 мільйонів гривень мобілізували до Державного бюджету працівники ДПА в Чернівецькій області за 4 місяці 2008-го року, що склало 107 % минулорічного показника. Підприємствам області за цей період відшкодовано 11 мільйонів гривень. В той же час упереджено повернення безпідставно заявлених до відшкодування ПДВ в сумі понад 3 мільйона гривень.

Зекономив – відповідай

За кожен вкрадений мільйон – по кілька років буцегарні  загрожує чернівецькому мінімізатору

Ув’язнення від п’яти до десяти років загрожує директорові одного з чернівецьких підприємств, що вдався до нехитрої схеми ухилення від сплати податків. Проте слідчий відділ податкової міліції ДПА в Чернівецькій області розв’язав цю «задачку» досить швидко та завершив розслідування кримінальної справи за даним фактом.

Здійснюючи торгово-посередницьку діяльність, підприємець перерахував кошти підставній фірмі з явними ознаками фіктивності. Відтак за допомогою підроблених накладних махляр занизив об’єкт оподаткування та привласнив понад 2 мільйона гривень податків.

Нині кримінальна справа щодо «мінімізатора» перебуває на розгляді в Першотравневому районному суді м. Чернівці.

Відділ масово-роз’яснювальної  роботи та звернень громадян ДПА в Чернівецькій області

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *