«Нехай врятовані сином хлопці проживуть за нього», – каже мати чернівецького лікаря-інтерна Влада ТРЕПКА, що загинув у лютому в зоні АТО.

«Нехай врятовані сином хлопці проживуть за нього», –
каже мати чернівецького лікаря-інтерна Влада ТРЕПКА, що загинув у лютому в зоні АТО. Нині йому вручили народний орден.
Мати з орденом
– Ця нагорода дорога тим, що її моєму синові дав український народ, – крізь сльози каже Ніна Трепко, мати загиблого героя. – Українці, американці, канадці здавали срібні прикраси, аби переплавити їх на ордени для тих, хто захищає Україну. Хто віддав ланцюжок, хто – сережки, один спортсмен приніс свою медаль… Люди ділилися тим, що їм дороге, аби підтримати наших дітей.
Срібний тризуб із мечем посередині – так виглядає орден «Народний Герой України». Таких виготовили 23. Восьмеро героїв отримали нагороду посмертно.
Орден_фото
– Хлопці виходили за відзнакою на милицях, в інвалідних візках, обпечені… – розповідає Ніна Миколаївна. – У мене за кожного із них болить серце. Я підійшла до одного хлопчини і обійняла його. Так ми стояли кілька хвилин і плакали… Мені кажуть: «Влад врятував сотню життів». Хочу лише одного: щоби у цих врятованих хлопців усе в житті склалося добре. Нехай живуть, кохають, народжують дітей – встигнуть зробити все те, чого не встиг мій синочок.
Євгенія НОВИЦЬКА, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *