Нардепи їдуть до провінції…

Леся ОРОБЕЦЬ, народний депутат України, голова підкомітету з питань базової освіти Комітету з питань науки й освіти Верховної Ради України, відвідала Чернівці. У розмові з журналістами йшлося про чернівецькі книгарні, об’єднану опозицію, рух «Чесно».

–  Я рада, що ми об’єдналися і почали працювати разом. Але мені дуже прикро, що влада призначила суд Юлії Тимошенко на той день, коли ми маємо провести наш об’єднавчий з’їзд. І саме того дня Партія регіонів запланувала провести дострокову сесію парламенту:  знову ж таки, щоби відволікти увагу.

Відповідаючи на запитання щодо формування списків кандидатів у народні депутати від опозиції, київська гостя наголосила, що до цього питання вони ставляться дуже ретельно. Тому, звісно, не обходиться без відсіювання і чисток. Остаточний результат оприлюднять після з’їзду, який пройде 31 липня.

Пані Оробець, наразі, здивована, що таке місто, як Чернівці, – а воно, як відомо, потрапило до рейтингу журналу «Фокус» як найбільш читаюче місто, – має такі проблеми. «Ми зробимо все, щоби книгарні не приватизували і не продали за безцінь під бари та ресторани», – пообіцяла депутатка.

Максим БУРБАК, голова Чернівецької територіальної організації «Фронт змін» додав, що замість реорганізації очільники краю готують документи на ліквідацію. Він порадив керівникам книгарень погоджуватися на планову, а не ліквідаційну перевірку. Пан Максим зазначив, що після жовтневих виборів дана проблема зникне, бо її ініціатори поїдуть з міста.

Лідія КИРИЛЮК, «Версії», фото автора    

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *