«Надія» відчинила двері для вижницьких інвалідів

Позавчора у райцентрі Вижниця відкрився офіс громадської організації Вижницьке об’єднання інвалідів «Надія».

І хоча офіс – це гучно сказано, бо йдеться про один кабінет, та все ж і він є певним поступом для району, де приблизно кожний 22-ий має інвалідність.

– Усього у нас зареєстровано 2500 інвалідів усіх категорій, тобто це і діти з ДЦП, і спинальники та інші категорії людей з обмеженими можливостями, – розповіла соціальна працівниця і голова об’єднання Наталія ДАНЮ. – Тож зрозуміло, що для нас дуже важливо мати свій офіс, де проводитимемо зустрічі, різні заходи. Бо роботи у товариства непочатий край. Найперше, мусимо вирішувати проблему доступності. Адже практично всі організації, до яких часто заходять інваліди, розташовуються на другому поверсі. Це і територіальний центр, і служба сім’ї та молоді, зрештою, й суд також тощо. Кабінет ми отримали за допомоги міськради та мера Вижниці Олексія Чепіля.

Крім того, наголосила п. Наталія, невирішеним питанням залишається реабілітація інвалідів. Вони потребують хоча б мінімальних занять фізкультурою, бодай раз на тиждень. Отож хотілося б мати для них хоч маленьку кімнатку для фізичного та психічного відновлення.

Вл.інф.      

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *