На Буковині запрацювала Академія Громадянина

Її слухачів навчають політиці

 Конкурс для громадсько-активних молодих людей області, які мали бажання відвідувати Академію, тривав до 10 серпня. Ті, хто пройшли конкурсний відбір, упродовж серпня-вересня вчитимуться орієнтуватись в сучасній політиці, не бути обдуреними на виборах, захищати свій голос, механізмів громадського впливу на владу, отримувати доступ до публічної інформації, працювати з медіа та інформацією.

Участь у заходах Академії безкоштовна, а кращі її випускники зможуть працювати в команді професіоналів громадського аналітичного виборчого проекту «Буковинський громадянин ХХІ ст.» у рамках діяльності руху «Чесно» на Буковині.

Першого дня занять в Академії відомий буковинський політолог Ігор БУРКУТ зауважив, що більшість українців стверджують, що проголосували б за політичну силу, яка запропонує якісну, чітку та обґрунтовану програму виходу з кризи, однак такої вони не знають. Тому відмовляються прийти на вибори. У цьому критичність ситуації. Люди нарешті зрозуміли: величезна кількість організацій, що називають себе політичними партіями, є насправді бізнес-проектами,  які  об’єднують спільні матеріальні інтереси певного клану . Через це – велика нудьга і великий сум у народі. Він же нікого не цікавить.  Але саме ці настрої  й підтримує влада, щоби зберегти свої посади ще на 5 років. Їй вигідно, щоби якнайбільше   українців сповідувало таку думку: «Всі політики брехуни, мерзотники і злодії. І чи я піду на ті вибори, чи не піду,  все одно вони зроблять так, як хочуть». Але ж це означає, що маса людей просто дарує голоси  тим, хто хоче ці вибори сфальсифікувати. Отож, перш ніж щось робити,  давайте думати…

Вікторія ЯШАН, «Версії»

 

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *