Ми переплюнемо класичну маячню й тупість

Про державу Глупове

Яких тільки кумедних і сумно-алогічних придибенцій не відбувалося з мешканцями міста Глупового з твору Салтикова-Щедріна «Історія одного міста».

Та наша дійсність переплюнула маячню й тупість глупівців. Приміром, 2 дні тому в держекоінспекції в Чернівецькій області повторився відомий сценарій зняття з «хлібної» посади «неугодного» і призначення на неї «свого».

На захист однопартійця депутати-регіонали усіх місцевих рівнів пікетували екоінспекцію на вул. Маяковського, 35, де мала відбутися презентація нового начальника, до речі, ще й імпортованого зі Львова.

Чехарда в екоінспекції триває, практично, від дня її від’єднання від управління охорони навколишнього природного середовища. На жаль, подібне спостерігається і в інших галузях.

А що найгірше для платників податків – тобто для нас з вами – це те, що одну посаду місяцями обіймають двоє достойників! Відповідно кожний із зарплатою в багато разів вищою за мінімальну. Часто один із таких ще й полежує в лікарні. Подібні двійнятка були в управліннях освіти, культури і туризму… Щоправда, в останніх це тривало не так драматично і довго, як у держекоінспекції. Мабуть, доходи тут на порядок вищі.

Тож усі ми – глупівці, бо саме нашим коштом, за національний валовий продукт жирує верхівка. Хіба ж це нормально, коли в одній сім’ї дитина їздить на мерседесі, а в іншій – помирає, бо немає коштів на операцію? А наші нардепи та міністри тим часом переймаються датою президентських виборів…

Бачу, що мав-таки рацію один знайомий скептик, який склав перелік найліпших – у сенсі бездіяльних, але добре оплачуваних – професій. Очолив його уфолог. Далі чоловік вирішив, що професія нардепа нічим не гірша. Гроші отримуєш, власні питання вирішуєш і, головне, ніхто й ні за що з тебе не спитає. Ні, таки у глупівській країні нардепом бути краще за уфолога…

Людмила Чередарик

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *