Неголубий вогник про педофілів

або У кого що болить, той про це «круглі столи» й організовує

Скандальна історія із затриманням у Чернівцях двох педофілів-гомосексуалістів отримала несподіване продовження: виявляється і педофілів у нашому місті більше, і, відповідно, їхніх жертв також. Такі гострі факти на «круглому столі» присвяченому цій темі, оприлюднив Ярослав КОЗАК, перший заступник начальника УМВС у Чернівецькій області.

Що не кажіть, а цим випадком прогриміли наші Чернівці на всю Україну досить потужно. Навіть 600-літній ювілей столиці Буковини не викликав такого резонансу, як блакитно-полунична історія про двох підстаркуватих збоченців, що полюбляли розважатися з молоденькими хлопчиками.

Тим часом порушена кримінальна справа, педофіли у слідчому ізоляторі, з їхніми жертвами працюють психологи. І до початку судового засідання про цю справу можна було б і забути. Ба ні! Виявляється, по справі проходять троє – нині – свідків, які швидше за все також стануть підозрюваними у вчиненні розпусних дій щодо неповнолітніх хлопців. А встановлених жертв уже не вісім, а десять. Усе це оприлюднив на круглому столі Ярослав Козак, перший заступник начальника УМВС Буковини.

Щоправда, навіщо для цього треба було скликати цілий «круглий стіл», для мене залишається незрозумілим. Та й показна відвертість нашої міліції теж насторожує. Хоча, коли перефразувати відоме прислів’я, у кого що болить, той про це «круглі столи» й організовує.

Раніше, коли в області ставався якійсь резонансний злочин і коментувати його доводилося пану Козаку, то будь-яку інформацію з нього мені й моїм колегам до журналістського цеху доводилося ледь не кліщатами витягати. Практично на всі спроби уточнень лунала одна відповідь: «Тривають слідчі дії, тож деякі моменти ми коментувати не можемо». Щоправда, справи педофілів це дивним чином не стосується. І оперативне відео показали, і матеріальні статки затриманих озвучили, і марку машини, на якій вони їздили, назвали. Не сказали хіба що їхніх прізвищ. Та то й не треба – їх і так практично вже всі знають.

Я, взагалі, дивуюся, як це дядьки у погонах із собою пару фалоімітаторів не прихопили для підсилення візуального ефекту.

Аби надати «круглому столу» більшої солідності, на цей «неголубий вогник» запросили педагогів, психологів і навіть священика. Комічно виглядало, коли поважні жіночки на пару з дядьком у рясі ледь не зі сльозами на очах переймалися долею десятьох жертв педофілів і вирішували, які саме профілактічні бесіди треба проводити у місцевих навчальних закладах, аби
подібні випадки не повторювалися. Хоча, насправді, смішного тут мало. І, думаю, те, що перший сексуальний досвід десятьох підлітків обговорюють на «круглих столах», і він стає топовою темою всіх місцевих новин, навряд чи позитивно вплине на їхній психологічний стан.

Дивує мене ще й такий момент. Коли минулого року двоє недолюдків по-звірячому вбили молоду дівчіну, чомусь ніхто не біг до шкіл та університетів роз’яснювати дівчатам, що не варто після дискотеки їхати до лісу із незнайомими хлопцями. А чим нинішня ситуація відрізняється від тієї? Злочин – він завжди злочин.

Тим часом, відвертість міліції, яка б мала покласти край усім чуткам, має абсолютно зворотній ефект. У місті все голосніше почали говорити про існування в Чернівцях «блакитної» мафії, яку очолюють високопосадовці з Ратуші та будинку з левами.

Сергій СОСНОВСЬКИЙ, спеціально для “Версій”

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *