Мільйони зникли з «коронавірусного» фонду Україна, яка чи не єдина в світі в пандемію підняла тарифи і ціни

Аудит «коронавірусного фонду» виявив порушень на 407 млн грн, які призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів на суму 114,4 млн грн. Про це на своїй фейсбучній сторінці написав політик, голова ВО «Свобода» Олег Тягнибок. «Красти на пандемії — це те саме, що мародерствувати на війні, – наголосив він. – Потрібне негайне відкриття кримінальних проваджень  публічне розслідування і звіт у парламенті. Чекаємо на конкретні прізвища. Не «стрілочників», як завжди, а найвищих державних чиновників, які були за це відповідальні». 

Наслідком цієї афери стало також те, що  за рівнем вакцинації населення двома дозами, Україна опинилася нині практично на останньому місці. Бо навіть африканські країни мають понад сто таких щеплених, а в Україні їх лише п’ятеро! 

Нагадаємо також, що Ізраїль та Великобританія вже завершили цими днями вакцинацію.   

Мабуть, саме тому Тягнибок акцентує на тому, що «саме час провести аудит олігархів. Україна — чи не єдина в світі, де комунальні тарифи і ціни на найважливіші продукти харчування зросли в рази під час пандемії. Тож пора врешті сказати чесно: хто, за чийого сприяння і скільки зумів нажити на біді українців. А тоді — покарати їх якнайжорсткіше».

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *