Майстерність – без кордонів

Міжнародний проект «Дороги майстрів та стежинки учнів» відбувся у Чернівецькому міському Палаці дітей та юнацтва. Керівники місцевих гуртків та майстри з Польщі навчали чернівецьких діток технік малювання маком на підлозі, ліплення малюнків пластиліном на склі, квілінгу (мистецтву виготовлення плоских або об’ємних композицій зі скручених у спіралі смужок паперу) та батику (техніки розпису по тканині).

DSC_5211

Незважаючи на вихідний, дітей у палаці зібралося багато. Ось, наприклад, Валя Ністор – вихованка палацу. В гуртку творчої майстерності «Дивосвіт» вона займається вже три роки. Валя розповіла, що її роботи щороку займають призові місця на різних творчих конкурсах. Подібні ж майстер-класи для неї – завжди якісь нові, цікаві вміння, які вона буде використовувати… для виготовлення подарунків!

DSC_5255

Повчитися у польських майстрів різноманітним технікам могли не тільки дітки з міського палацу.

– Мене запросив сюди двоюрідний брат Микола, який займається в МПДЮ малюванням, – сказала одна з учасниць майстер-класів Богдана Гапляк, учениця ЗОШ №3. – Я подивилася в інтернеті програму майстер-класів – і погодилася. Уся моя сім’я вирішила прийти, подивитися на заняття й нас підтримати.

DSC_5348

Батьки Богдани виявилися не єдиними, що разом зі своїми діточками відвідали захід. Надія Селезньова, диригент Камерного хору обласної філармонії, розповіла, що прийшла сюди разом із доньками, які займаються музикою.

– Я намагаюся показати їм красу не тільки в музиці, а й в інших видах творчості, – наголосила пані Надія.

DSC_5356

– Проект розпочався в Чернівцях, з виставки робіт наших майстрів та їхніх учнів у Центрі культури «Вернісажі», – розповіла Жанна ДАНИЛЯК, педагогічний працівник Палацу. – Потім у Львові були відібрані кращі роботи дітей з декоративно-прикладного мистецтва. І вже у Польщі, в місті Домброво-Гурніче визначено переможців проекту. Нині ж три наші гуртківці отримали нагороди від куратора проекту з польського боку Івони Вілкс.

– Наші керівники гуртків та їхні учні також хотіли би поділитися майстер-класами у Польщі, – додала Жанна Даниляк. – Та відсутність фінансової підтримки не дає змоги реалізувати цю ідею…

Олена Ілінчук, «Юнпрес»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *