Край, у якому варто гостювати. А жити?

Відгуділи «Іванові гостини» в його рідній Чорториї, що належить до Брусницької сільради на Кіцманщині, поїхали гості – заслужені, народні і просто високі. А люди залишилися, і тривають будні. І якщо свята сільраді ще вдаються, то будні – вже ні.

краще сміття

«Ви думали, що Брусниця це курорт?! Ну то ці «мальовничі краєвиди» саме для Вас! – повідомляє редакцію наш читач Сергій Николайчук. – Перша серія фото дає змогу побачити дорогу до Черемошу та ще один шлях до «лебединих» ставків… Перейдемо до інших фото. Перше, що спадає на думку – це невичерпне родовище цілющого озокериту, який так вдало використовують у місцевому санаторії для лікування хворих… А от і ні! Це суміш бітуму та смоли, яка викинута при в’їзді до Брусниці з боку Зеленева… От така вона КУРОРТНА зона…»

Незалатані, зяють ями на дорогах, підпорядкованих Брусницької сільради. Гості, що їхали «На гостини до Івана», кажуть, що деякі ями закидали ще в переддень свята, але, вочевидь, кинули цю безнадійну справу, і провалля на дорогах залишилися. До наступного свята, а далі – знов до наступного, і так – назавжди? Бо немає нічого більш тривалого, ніж тимчасове.

А минулих вихідних Брусницю спіткала стихія. Село затопило, його чесно рятувало МНС. Воду відкачали, а повалені зливою три телефонні стовпи лежать. «Люди дзвонять до Укртелекому із проханням замінити або відновити повалені стовпи, а їм відповідають, що за нормами три стовпи – то мало: треба, щоби впало десять! – інформує Сергій Николайчук. – Тож поки ще сім стовпів не впаде, ніхто нікуди не поїде…»

2

А ще в «курортній зоні» на два місяці закрили дитсадок. Бюджету сільради бракує на утримання дошкільного дитячого закладу. Тож заощаджують у такий спосіб.

Отак і живе Іванова громада в міжсезоння між «гостинами».

Вл.інф. 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *