«Конвертаційний» центр викрили податківці

Готівка лилася рікою. Біля 37 млн. грн. вдалося незаконно перевести у готівку протягом року організаторам «конвертаційного» центру, до складу якого входило четверо буковинців. Податкова міліція припинила діяльність злочинного угруповання. Під час здійснення оперативно-розшукових заходів встановлено, що співорганізатори «конвертаційного» центру, які були посадовими особами вказаного МПП, створили розгалужену мережу суб’єктів господарювання з ознаками фіктивності, для чого здійснили державну реєстрацію та перереєстрацію на підставних осіб. Махінатори діяли за відпрацьованою схемою з чітким розподілом обов’язків: співорганізатори центру укладали удавані угоди, бухгалтерка формувала фіктивну документацію про нібито проведені фінансово-господарські операції, готувала податкову та статистичну звітність, а незаконно отриману готівку з банківського рахунку знімав кур’єр.

За місцем проживання двох співорганізаторів та бухгалтера проведено обшуки, під час яких вилучено низку матеріалів, які свідчать про протиправну діяльність підприємства.

Стосовно учасників незаконних оборудок порушено кримінальну справу про ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах.

Сектор взаємодії із ЗМІ та громадськістю за матеріалами управління податкової міліції ДПС у Чернівецькій області

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *