Кому можна довіряти у Кабміні

Проект «Слово і Діло» проаналізував ефективність роботи членів Кабінету Міністрів на урядовій посаді за показниками активності (загальної кількості обіцянок), відповідальності (кількості виконаних обіцянок), безвідповідальності (кількості невиконаних обіцянок) і кількості обіцянок, виконання яких ми досі очікуємо.

Найбільшу кількість обіцянок (431) озвучив Прем’єр-міністр Микола Азаров. На рахунку Віце-прем’єр-міністра – Міністра соціальної політики Сергія Тігіпка159 декларацій. Замикає трійку лідерів віце-прем’єр-міністр – міністр інфраструктури Борис Колесніков, за яким зафіксовано 149 заяв.

Реалізувавши 42% обіцянок (8 з 19), рейтинг відповідальності очолив міністр закордонних справ Костянтин Грищенко. На другій позиції опинився міністр юстиції Олександр Лавринович, досягши ефективності у 38% (виконано 10 з 26 обіцянок). Третє місце посів перший віце-прем’єр-міністр Валерій Хорошковський, якому вдалося втілити у життя 36% обіцянок (5 з 14).

Безвідповідальність міністра культури Михайла Кулиняка оцінюється у 44% (не виконано 7 обіцянок із 16). Наступну сходинку з позначкою 28% зайняв міністр з питань надзвичайних ситуації Віктор Балога, на рахунку якого 8 з 29 невиконаних обіцянок. Віце-прем’єр-міністр – міністр охорони здоров’я Раїса Богатирьова не реалізувала 27% заяв (4 з 15).

Перше місце за кількістю обіцянок, виконання яких країна ще не побачила, але продовжує чекати на результат, належить міністру економічного розвитку і торгівлі Петру Порошенку – 71% перебуває в статусі «Обіцяно» (10 з 14). За ним слідує прем’єр-міністр Микола Азаров, 67% обіцянок якого (287 з 431) ще не дали результату. «Бронзовим призером» став Міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко з показником у 65% (35 обіцянок з 54 очікують на виконання).

 

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *