Кіцманщина модернізується

Тут газифікували два села та капітально відремонтували дитячий садок

Газопровід – спільними зусиллями

Мешканці Стрілецького Кута та Ревного віднині можуть користуватися блакитним паливом, забувши про дрова та вугілля.

– Із введенням в експлуатацію газопроводу від газорозподільної станції «Ясени» до сіл Глиниця, Стрілецький Кут і Біла газифікація району буде повністю завершена. Це дасть змогу подати блакитне паливо до 1439 домогосподарств, у яких проживає 4181 людина, – зазначила під час урочистої церемонії запуску газопроводу голова Кіцманської РДА Єлизавета ПУШКО-ЦИБУЛЯК. – Будівництво розпочате ще 2005-го. Використано понад 4 млн. грн, у т. ч. 2,8 млн. грн, виділених з державного бюджету та 1,2 млн. грн – витрати сільських громад. Паралельно з підвідним газопроводом облаштовували й вуличні мережі газопостачання, які фінансувалися за кошти громадян. Загалом зусиллями громадян збудовано понад 36 км розподільних мереж вартістю майже 2 млн. грн.

Новеньке – дітям

Свято завітало і до найменшеньких кіцманчан: урочисто відкрили відновлений дошкільний навчальний заклад у Драчинцях. Відкривали садочок начальник головного управління освіти і науки ОДА Михайло БАУЕР та очільник Кіцманської районної державної адміністрації Єлизавета ПУШКО-ЦИБУЛЯК.

На ремонтні роботи, відновлення системи опалення, встановлення газових котлів, систем водопостачання та водовідведення, впорядкування прилеглої території витрачено 800 тис. грн.

– З цієї суми 300 тис. грн – кошти державної субвенції, отримані на святкування 70-річчя утворення Чернівецької області, 320 тис. грн – кошти з місцевого районного бюджету та ще 280 тис. грн – кошти сільської ради, – розповів Михайло Бауер. – Подібні проекти повинні реалізовуватися по всій області.

У Драчинецькому дошкільному навчальному закладі заплановане відкриття молодшої та старшої дошкільних груп на 45 дітей кожна. В перспективі планується відкрити ще дві групи.

– Діти – наше майбутнє, – зазначила Єлизавета Пушко-Цибуляк, – а на майбутньому не слід заощаджувати. Малюки не повинні знати, що таке криза. Вони мають жити і навчатися у найкращих умовах. А новий садочок є саме таким.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Думок на тему “Кіцманщина модернізується”