Діти-сироти за п’ять років можуть назбирати на квартиру?

Дитина-сирота, яка вчиться у вузі й отримує підвищену стипендію плюс соціальну виплату, може за час навчання назбирати собі на однокімнатну квартиру, – про таке на селекторній прес-конференції повідомив Олесь МАТВІЄВ, директор обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

DSCN0544

На Буковині нині за збільшеним штатом, відповідно до соціальних ініціатив Президента, працює 280 фахівців із соціальної роботи, які виявляють проблеми краян, надають соціальні послуги та здійснюють так званий соціальний супровід сімей, – зазначив директор обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. – Для порівняння, 2011 року в краї було виявлення лише 500 таких сімей, а під соціальний супровід було взято тільки 60. Торік ця цифра зросла вп’ятеро.

За його словами, упродовж липня – грудня минулого року фахівці з соціальної роботи відвідали понад 13 тис. сімей з дітьми і серед них виявили 1 676 сімей та понад 3 тис. дітей зі складними життєвими обставинами.

Важливим досягненням у діяльності соціальних працівників Олесь Васильович вважає те, що фахівці своїми зусиллями запобігли вилученню 95 дітей з сімей, тобто буквально врятували їх від сирітства. Пишається також і тим, що повернули на навчання 64 особи.

Олесь Матвієв стверджує, що люди почали довіряти соціальним працівникам і він мріє про такий час, коли фахівці так налагодять свою роботу, що сім’ї самі приходитимуть зі своїми проблемами до соцпрацівників.

Особливу увагу пан Олесь акцентував і на тому, що основним завданням соціальних фахівців є раннє виявлення та попередження проблем у сім’ях, що в результаті має зберегти сім’ю.

За шість місяців із 286 осіб, які були прийняті на роботу соціальним працівником, 22 особи звільнилися: Причина – очевидна: робота соціального працівника не є надто простою.

Коли ж Олесь Васильович відзвітував про всі досягнення крайової влади у соціальній галузі, журналісти – відомі скептики – поцікавилися чи відомі чиновнику випадки, коли хоча б одна сирота назбирала на квартиру? Натомість Матвієв зауважив, що це реально і він впевнений у цьому.

Лідія КИРИЛЮК, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 коментарі “Діти-сироти за п’ять років можуть назбирати на квартиру?”