У Чернівцях не буде аквапарку та й багато чого іншого…

Аквапарку не буде – втім, очевидно, як і кінотеатру ім. І.Миколайчука, двох басейнів і сучасного ринку на вул. Комарова. Проекти рішень влади, які призведуть саме до такого «збанкрутування» міста, оприлюднив на прес-конференції, що передувала черговій сесії міськради, керівник фракції і голова облпарторганізації «Фронту змін» Олексій Каспрук.

аква

Ескізний проект будівництва аквапарку обговорили та ухвалили на засіданні містобудівної ради ще 2007-го. Там планувалися басейни для дорослих і дітей з водними гірками, готель, ресторан, кафе, атракціони, спортзал, зал для дискотек, майданчики для відпочинку й занять спортом, паркінг. Тут хотіли також спорудити найбільший у Чернівцях нічний клуб. У січні минулого року про спорудження аквапарку до кінця 2012-го упевнено заявив голова Чернівецької ОДА Михайло Папієв.

Сьогодні ж міськвиконком рекомендував не продовжувати договір оренди земельної ділянки розміром 3 га на вул. Донбасівській – на місці колишнього пляжу на річці Прут – з київською фірмою «Глобус 2020», яка мала спорудити аквапарк у Чернівцях. І це попри те, що фірма вже вклала у будівництво кілька мільйонів гривень, заклала фундаменти, а інвестору вдалося завершити основні роботи. Забракло лише коштів на закінчення будівництва.

До порядку денного сьогоднішньої сесії міської ради внесене також питання про оголошення конкурсу на передачу в оренду кінотеатру ім. І.Миколайчука. Умови пропонуються такі, що орендар зможе використовувати приміщення на власний розсуд, про збереження кінотеатру не йдеться.  «Я переконаний, що кінотеатр імені Миколайчука має залишатися комунальним, а на ремонт приміщення в бюджеті можна знайти кошти», – заявляє депутат Каспрук.

Відкритого листа до в.о. Чернівецького міського голови В.Михайлішина з підтримкою  громадської ініціативи, спрямованої на  збереження у Чернівцях кінотеатру ім. І.Миколайчука,  і вимогою до депутатів  міськради «прислухатися до  вимог  громади, своїх виборців і прийняти справедливе й зважене рішення в інтересах нашого міста» оприлюднили нардепи від Об’єднаної опозиції Микола Федорук та Максим Бурбак.

Кошти в міському бюджеті свого часу були передбачені й на реконструкцію двох басейнів – поблизу стадіону «Буковина» та у 27-й школі. Нова ж влада, каже Олексій Каспрук,  переспрямувала їх на інші цілі: друк газети перед виборами, ремонт податкової тощо. Опозиціонери переконані, що басейни мають бути у комунальній власності, виконувати соціальне навантаження – безкоштовно навчати плаванню всіх школярів міста, відповідати вимогам федерації плавання. І робота в них має тривати цілорічно. Наразі на басейн у 27-й школі кошти не передбачені. Умови ж так званого інвестиційного конкурсу на реконструкцію басейну, на думку Каспрука, виглядають так, ніби вони створені під уже наявного інвестора, а не під потреби громади.

Те ж стосується й СП  «Ринок Буковинський». Хоча інвестор досі не виконав взятих на себе зобов’язань перед містом, на чергову сесію міської ради виноситься проект рішення «Про  надання в оренду СП «Ринок Буковинський» земельної ділянки за адресою вул. Комарова – Стасюка». Тобто орендареві, який  так і не виконав взяті на себе раніше зобов’язання, у мерії пропонують додати земельних площ.

Олексій Каспрук переконаний, що нинішня міська влада збанкрутить Чернівці.

Маріанна АНТОНЮК, «Версії»

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

8 коментарів “У Чернівцях не буде аквапарку та й багато чого іншого…”