Дітей лікуватимуть як у Європі

Відкриття нового хірургічного корпусу міської дитячої лікарні чекали понад 6 років. Нарешті маленьких буковинців оперуватимуть у відділенні, побудованому за європейськими стандартами. Тут є все: від санвузлів у кожній палаті до новітнього обладнання.  Загальна площа хірургічного корпусу – понад 10 тис. квадратних метрів – розрахована на 150 ліжко-місць. Допомогу дітям різного віку, вагітним жінкам і породіллям не лише з Чернівців, а й області надаватимуть понад 400 осіб персоналу.

За словами Ігоря ШКРОБАНЦЯ, начальника Головного управління охорони здоров’я Чернівецької ОДА, хірургія – це найскладніша галузь медицини, яка потребує високотехнологічного сучасного обладнання. Тому для нового корпусу закуплене новітнє обладнання, серед якого й апарати, які створюють внутрішньочеревні умови для виходжування недоношених діток, надсучасна лапараскопічна стійка, яка дозволяє робити малотравматичні та малокровні операції, сучасне рентгенологічне обладнання, за допомоги якого обстеження можна зробити просто в операційній, тощо.

– З відкриттям нового корпусу змінилися умови перебування пацієнтів, операційні тут більші, світліші, кардинально краще обладнані, – зазначає Микола ХОМА, лікар-хірург дитячого хірургічного відділення.. Адже старій лікарні вже більше ста років, – Кожний медичний прилад під’єднується до живлення, постачаються гази, вакуум, кисень тощо. Все це все робиться за допомоги шлангів і дротів. Відтепер, завдяки новому обладнанню, ці шланги й дроти не лежатимуть на підлозі – усе подаватиметься зі стелі, що значно полегшить роботу лікарям.

На будівництво хірургічного корпусу витрачено 56 млн. грн, 16 з яких пішло на новітнє обладнання.

Любов КАФАНОВА, «Версії»

Фото Ігоря КОНСТАНТИНЮКА

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *