Буковина

28 розумників…
28 призових місць – 5 перших, 4 других та 189 третіх – здобули цього року юні чернівчани на Всеукраїнських учнівських олімпіадах і конкурсах науково-дослідницьких робіт, міжнародних конференціях молодих вчених. Усі переможці отримають муніципальні премії.

… І три вундеркінди
Серед тих, хто набрав 200 балів з двох предметів незалежного зовнішнього тестування, шестеро учнів з Києва, по одному – з Криму, Львівської, Рівненської, Чернігівської та Херсонської областей і Донецька, два – з Київської області, троє – з Чернівецької.

Вбивча праця
На підприємствах Буковини торік травмовано 110 осіб, у тому числі 17 жінок і 1 підліток. 10 випадків мали смертельні наслідки. Найбільше постраждалих у Чернівцях (67) та Новодністровську (9). На заходи з охорони праці торік витрачено лише 140 грн на одного працівника.

Чернівці за 5 грн
НБУ ввів у обіг ювілейну монету «600 років Чернівцям» номіналом 5 грн. На аверсі зображено ажурний ліхтар, фрагмент стилізованого орнаменту, який прикрашає дах ЧНУ. На реверсі – композиція з видатних історико-архітектурних пам’ятників міста, над якою – герб міста та напис «Чернівці», внизу – «600 років».

Найвидатніші – наші
У галереї образів «Видатні люди України», якою опікується брат Президента Петро Ющенко, Буковину представлятимуть 86 осіб. Більшість з них вже відійшла у вічність. Виняток зробили лише для Дмитра Гнатюка, Леоніда Каденюка та Софії Ротару. Чи не найтриваліші суперечки точилися навколо того, чи удостоїти такої честі Івана Гешка. Якщо відібрані для експонування в галереї образи буковинців вже були втілені у портретах, то до Києва буде надіслано саме їх. Решту замінять спеціально виготовленими фотографіями на полотні. До Києва вже доправлено 2 портрети – Юрія Федьковича і Героя України Георгія Березовського. Обидва – роботи Народного художника України Івана Холоменюка.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *