88-річний фронтовик помер у холодній хаті, не діждавшись підключення електрики

Хочу розповісти про свавілля енергетиків і безглуздість вказівок урядових чиновників, які місцеві комунальники виконують, не задумуючись про наслідки.

Усю зиму чекав у холодній хаті підключення електрики 88-річний фронтовик Іван Лунга з села Несвоя Новоселицького району. Світла ветеран так і не дочекався, від холоду захворів на запалення легенів і помер у квітні цього року.

У місцевих енергетиків було «залізне» алібі: дідусь заборгував комунальникам. А те, що у старенького була копійчана пенсія, яку він отримував після 5 числа, нікого не цікавило.

На Хотищині 70-річний діабетик, інвалід ІІ групи М. Новиков заборгував енергетикам аж 2,4 грн і теж залишився без світла, тож не міг уночі навіть випити ліки, ризикуючи впасти у діабетичну кому.

Сам я теж не сплатив до 5 числа аж цілих 5 грн. Тож мені відключили світло, ще й за повторне підключення стягнули 50 грн. Найцікавіше, що до 5 числа я був у відрядженні і фізично не міг сплатити.

До речі, навіщо ж тоді у під’їздах встановлені електролічильники? Невже не видно, що за ці дні лічильник нічого не «намотав»? Навіщо РЕМ, за наші ж гроші, утримує цілий штат контролерів, якщо вони навіть неспроможні порівняти показники лічильників?

Подібна ситуація не лише в енергетиків, але і в газовиків. Наприклад, 29 вересня минулого року два тижні без газу жили мешканці буд. 28 на вул. Олімпійській в Хотині, причому жодних законних підстав на це газовики не мали…

Здається, народу залишається лише одне – братися до зброї…

Віктор Юсов, чернівчанин, кандидат технічних наук

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *