«Захарецький Гарчик» – 2008: новий формат

Фестивалі на Буковині нині відкладені всі. Через повінь. Тому щорічні осінні фестини у Підзахаричах – а вони вже будуть VIII – відбудуться в іншому форматі. Їхньою родзинкою стане проведення І міжнародного форуму «Партнерство без кордонів», у рамках якого відбудеться науково-практична конференція «Від інтеграції громад до сталого розвитку регіонів».
«Захарецький гарчик» чекатиме на гостей 18 – 19 жовтня у селі Підзахаричі Путильського району в Музеї етнографіі та ремісництва Гуцульщини.Лідери громад, громадських організацій, бізнесу та влади зберуться, як завше, в Музеї етнографії та ремісництва Гуцульщини села Підзахаричі, що на Путильщині. Будуть гості з Польщі, Румунії, та Молдови. На пленарних і секційних засіданнях обговорюватимуться причини виникнення природних та техногенних екологічних катастроф, їхнє попередження та ліквідація наслідків. У полі зору учасників – стратегія освоєння рекреаційного потенціалу Карпат, охорона довкілля та збереження біорозмаїття гірської частини Буковини як чинника європейської екологічної безпеки. Звичайно, в цьому ракурсі йтиметься і про соціально-економічні та етнокультурні особливості розвитку Буковини. Окрема увага – туризму як одному з провідних чинників розвитку місцевих громад.
Як відомо, сталий розвиток – це такий, що забезпечує потреби нинішнього покоління без втрат для нащадків.
У рамках імпрези пройдуть майстер-класи з образотворчого, декоративно-прикладного мистецтва, ленд-арту, тобто мистецтво землі – виробів з каменю, води, піску, листя. А потім усіх скличе виставка- ярмарок.
Презентація агросадиб та атракцій відбудеться на ярмарку пропозицій «Сільський туризм на Буковині».

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *