Миколай для Миколки

blagodiynist

«Святий отче Миколай, Мою хату не минай! Подаруй мені потіху і торбину, повну сміху, і здоров’я для родини, красну долю для Вкраїни!» – славлять діти Миколая…

День Святого Миколая невипадково припадає саме на Різдвяний піст. Це час, коли варто робити щось добре для хворих знедолених дітей і для всіх, хто потребує допомоги.

Саме 19 грудня у магазині дитячого одягу «ORCHESTRA» за адресою м. Чернівці, вул. Шіллера 5, відбулася благодійна виставка-продаж картин, авторами яких є діти, які хочуть допомогти 6-річному Миколці Фрунзі, хворому на вроджену апластичну анемію важкого ступеня.

Організаторами акції є Чернівецьке міське управління праці та соціального захисту населення та маленькі шанувальники торгівельної марки «ОРКЕСТРА». Крім дитячих робіт, свої картини, фото, малюнки на аукціон виставили небайдужі чернівчани.

Юня художниця Христина Чорней подарувала на виставку картину «Хризантеми», 11-річна Катя Кацапова віддала на аукціон 10 власних робіт. Майже з перших хвилин виставки-продажу купили її роботи «Кульбаба» і «Такса». Юна художниця мріє стати професійним дизайнером.

– Моя майбутня професія – ландшафтний дизайнер, – впевнено розповідає Катя.

– Збільшення і збереження зелених насаджень скверів, парків, бульварів відіграє важливу екологічну роль для нашого міста. Тому треба захищати рослини, навіть якщо зводяться новобудови. Нестача зелених друзів особливо відчувається влітку, у спеку, коли ми потерпаємо від нестачі зелених куточків в місті.

Благодійна виставка працює й нині. Тут можна придбати роботи Д. Ганзюк, А. Гречанюк, І. Шканде, Р. Пасічника, К. Борисової, О. Паланюк, Х. Бондарчук та інших. І тим самим допомогти маленькому чернівчанину Миколці Фрунзі.

…«Щиро благаю Тебе, скорого потішителя тих, що є в горі і в нуждах теперішнього життя», –говориться в молитві до святителя Миколая.

Тетяна СПОРИНІНА, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *