Марина ФІЖДЕЛЮК: «Наші гори поцілував Бог»

  

Людиною гір назвала себе юна співачка з Розтоків Марина Фіжделюк  під час знайомства з тренерами «Голосу Країни», коли вже пройшла «сліпий відбір», зачепивши тренерів виконанням коломийки. Щось подібне я чула від письменника Анатолія Томківа, коли він розповідав про надзвичайну карму їхнього села: «У Розтоках усі непрості. Тут якась дивна атмосфера: усі музиканти. Співають соло, гуртами, в хорі, грають на різних інструментах цілими родинами, навіть династіями».

Сама Марина тут же в селі закінчила музичну школу по класу баяна. Вихованка театру-студії «Голос-Гердан» давно вже пройшла випробування сценою й конкурсами: в Інтернеті повно її дитячих та підліткових фото з мікрофоном. Не дивно, що вона узялася навчати свого тренера Дана Балана танцювати «Гуцулку» – запальний танок карпатських гуцулів.

«Версії» мають до Марини особливий сентимент, оскільки саме в нашій газеті понад 10 років тому вийшло інтерв’ю з дівчинкою,  яка єдина з Чернівецької області 2008-го виступила на всеукраїнському телевізійному проекті «Фольк-м’юзік» – музичному конкурсі Першого національного каналу.

Тодішній журналіст «Версій» Микола Кобилюк, а нині працівник «МБ» запитав у дівчинки Марини:

«– Маєш якусь заповітну мрію?

– Мрію заспівати з Тіною Кароль. Як на мене, вона дуже хороша співачка і я Тіну дуже поважаю за те, що вона завжди співає наживо – в цьому я переконалась!».

Кажуть, у працьовитих і наполегливих мрії збуваються. Може, в цьогорічному «Голосі Країни» Марині й вийде заспівати з Тіною. А «Версії» бажають Марині довгого й щасливого шляху – і на проекті, і в житті.

Лідія КОСТИНСЬКА, «Версії», фото з архіву «Версій»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *