Людмила СКРИПКА про свою нову постановку: «Глядач приходить за емоціями»

 

«Зрадь мене»  – таким емоційним посилом означив Чернівецький облмуздрам свою прем’єру  за п’єсою Володимира Винниченка «Закон». Як стверджує режисер-постановник нової вистави Людмила Скрипка, назву змінили, бо таким було нове філософське та  емоційне навантаження вистави, адже п’єсі 100 років, це давно класика… На передпрем’єрній пресконференції і вона, і директор  – художній керівник театру Юрій Марчак, розповідали, що головний акцент постановки зробили на людських стосунках, на їхньому найвищому прояві – коханні. Вистава не надто велелюдна, але проблем людських у ній не менше, ніж у самому житті.

У виставі зайняті Андрій Циганок, Сніжана Винарчук у чергу з Ксенією Король, Діна Анепська, Віктор Барановський/Назар Кавулич, Марія Романова /Люсьєна Надкернична.

Діна Анепська: «Колись я грала у п’єсі Винниченка під автентичною назвою «Закон» у постановці незабутнього Анатолія Литвинчука. Проминули роки, граю тепер іншу роль, і це буде зовсім інша вистава, але знову виходити на сцену – щоразу диво… 

Особлива «фішка» нинішньої постановки – жива музика  цілого гурту (Оксана Рошка, Віктор Барановський, Назар Кавулич, Олександр Дадус, Петро Мегера, Михайло Турик).

А решту дізнаємося підчас вистави. Вже нинішньої суботи-неділі.

Лариса ХОМИЧ, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *