Кармелла Кучуряну: «Своїми картинами хочу передавати красу і викликати у людей почуття»

Обдарованість не залежить ні від місця народження чи проживання, ні від фінансового забезпечення – якщо в людини є іскра таланту, то вона проявиться і в столиці, і в маленькому селі, а розвинути іскру в полум’я допоможуть наполегливість, працьовитість і підтримка рідних.

Кармелла КУЧУРЯНУ з Банчен на буковинській Герцаївщині малює з дитинства – саме так колись малою малювала її мама. Але мистецтво на стало маминою долею, тож обдарованість доньки батьки підтримують певною мірою і як власні мрії. З 8-го класу Кармелла стала ученицею художньої школи в райцентрі – займалась у викладача Дмитра Соніка. А згодом отримала чудову нагоду відвідувати заняття у художника європейського рівня – Олега Любківського.

Була учасницею та переможницею численних конкурсів малюнків («Я хочу жити в якісному світі», «Мій дільничний інспектор міліції», «Активіа», «Нові імена»…) Дівчина зізнається, що її творчість завжди вирізнялася серед інших, але сама вважає, що найкраще почала проявляти себе, коли взялася малювати олією – хоча пробувала різні техніки – пастель, акварель, графіку, зараз випробовує кольорові олівці.

«Проте найбiльше все рiвно люблю олію, – каже студентка кафедри журналістики Кармелла Кучуряну. – Картини олією – бiльш живi, яскравi, i працювати з олією для мене саме насолода. Тiльки це потребує часу».

Особливо подобається дівчині відображати пейзажі й артіхектуру – особливо чернівецьку, адже тут прекрасних будівель безліч. Нещодавно почала малювати портрети.

«Люблю бiльш реалiстичний стиль, – каже Кармелла. – Олег Любкiвський – прекрасный приклад, його реалiстичнiсть у картинах та деталiзацiя неймовiрнi». Прагне передати красу нашого мiста, свiту, творити такi картини, якi притягують погляд, викликають у людини почуття – щастя, печаль. Чи продовжуватиме освіту в цьому напрямку – ще не вирішила, щонайменше – займатиметься самоосвітою.

Наразі пробує себе в журналістиці, адже любить писати, і працює – у магазині в рідному селі. Односельчани з великою прихильністю ставляться до її талану, пишаються, завжди цiкавляться якi картини та теми вибрала, чи намалювала щось новеньке. Особливо пишаються дівчиною її батьки – тато демонструє її картини всім знайомим!

Серед портретів, яких створила уже чимало, хоч і почала їх писати зовсім недавно, – не лише обличчя друзів, а й літературних героїв. Особливо вдався Гаррі Поттер – подібний до кіношного, але створений все-таки на основі літературного образу: Кармелла з задоволенням читає і планує створити серію портретів літературних персонажів.

З відомого «Гаррі Поттера» їй особливо до вподоби Северус Снейп та Гермiна, з «Сутінкових мисливців» про Магнуса Бейна – персонаж Кассандри Клер, а також Ерагон, Шерлок Холмс із книг, і найбільше – Дорiан Грей з його неймовірною і повчальною історією.

Маріанна АНТОНЮК, «Версії»

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Думок на тему “Кармелла Кучуряну: «Своїми картинами хочу передавати красу і викликати у людей почуття»”