Російська зірка актор Пашинін пішов добровольцем до ЗСУ

Актор Анатолій Пашинін, який раніше зіграв низку патріотичних ролей у російському кіно, приєднався до українського війська у збройному конфлікті на Донбасі. Пояснюючи свій вчинок, Анатолій заявив, що ніде так не відчував незалежність, як у лавах української армії.  

Про це на своїй сторінці у ФБ повідомив військовий журналіст Андрій Цаплієнко: «Не гадав, що зустрічатиму День Незалежності у компанії людини з ворожих окопів. Але «сталей Доронін» – за нас! Зірка російського кіно, герой культового серіалу «Грозові ворота» і вже місяць як доброволець української армії Анатолій Пашинін зустрічає свято із побратимами на передовій. Де кулі, кров і героїзм справжні. І у свята Незалежності вже справжній, неповторний смак», – написав Цаплієнко.

Пашинін переїхав до України 2013-го, коли почався Майдан, відтоді жив у батьків у Запоріжжі. У березні 2014-го записав відео звернення до росіян, намагаючись пояснити ситуацію у Києві. Анатолій народився у Світловодську на Кіровоградщині, у Запоріжжі закінчив школу й Державну Інженерну Академію за двома спеціальностями –  технології кольорових металів та економіки підприємств. І вирушив до Москви, де вступив до театрального училища ім. Щепкіна. Кінокар’єру розпочав 2001 року.

Як розповідає актор, спершу допомагав Києву як волонтер, грошима. Коли ж власні кошти закінчилися, поїхав на фронт особисто. Воює під позивним Дублер, який узяв від свого брата, що також воював у АТО. Найважче, як він зізнається, було не відмовитися від кар’єри чи зважитися йти на фронт, а покинути  в Росії кохану жінку. Щоправда, вона вже вийшла заміж…

Нагадаємо, що на боці ДНР воює російський письменник Захар Прилєпін, який порекомендував Пашиніну не траплятися його підрозділу в бою.

eadaily.com

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *