До весни штурпаків у Чернівцях побільшає: все за інструкцією

Як повідомив керуючий трестом зеленого господарства та протизсувних робіт Олександр  Брязкало, санітарне та формувальне обрізування дерев у січні-лютому проведуть на 18 вулицях та у двох скверах. Крони дерев обрізатимуть на вулицях  28 Червня, Горького,    Главки,    Університетській, Грушевського,  Гете, Гребінки, Буковинській, Дудича, Козачука, Целана,  Щербанюка, Небесної  Сотні, Миколайчука, Комунальників, Січових Стрільців, Головній (поблизу будинку № 245), пр. Незалежності та  у двох скверах – на вул. М.Кордуби та Університетській.

Під час догляду  за  зеленими  насадженнями КП  «Трест зеленого   господарства та протизсувних робіт» керуються  «Правилами  утримання  зелених  насаджень у населених  пунктах  України», які  затверджені  наказом  Міністерства будівництва, архітектури та ЖКГ 10.04.06 р. №105.

Формувальне обрізання дерев проводять у рядових  та алейних насадженнях з метою збереження природної або штучної форми рослин  (колоноподібної,   конусоподібної,   кулеподібної   тощо), рівномірного   розташування   скелетних   гілок,  а  також  дерев, пересаджених з лісу (з асиметричною витягнутою вгору кроною). Розрізняють слабке, помірне і сильне обрізання, ступінь якого залежить від виду дерева, його віку і стану крони.

Чернівчани ж упевнилися, що міські дерева піддаються саме сильному обрізанню, можна навіть уточнити – вирізанню. Ну не люблять чомусь наші чиновники зеленого друга. Та й головний «зеленщик» – економіст за освітою.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *