84-й театральний відбудеться. Попри війну Але без фестивалю комедії

vimage1

Зліва направо: Юрій Марчак, директор театру, Людмила Скрипка,
художній керівник, Анатолій Денисенко, режисер-постановник

Фото Максима Козменка

Чернівецький академічний муздрамтеатр імені О. Кобилянської розпочне новий сезон у суботу, 4 жовтня, виставою, якою, власне, завершив попередній, 83-й – «Срібний Павук» за В. Кожелянком.

Тривожна й трагічна ситуація в Україні не могла не торкнутися нашого театру. У міжсезоння актори дали в різних куточках Буковини понад 20 благодійних концертів для збирання коштів для бійців у зоні АТО. І зібрали доволі солідну суму – майже 300 тис. грн. Особливо активну участь у цих поїздках брала колишня чернівчанка й багаторічна актриса луганського театру Лариса Артеменко-Круглик, рідна сестра народної артистки України Тамари Кільчицької.

…Чернівчани щоосені з нетерпінням чекають фестивалю комедії «Золоті оплески Буковини». Та цьогоріч організатори вирішили відмовитися від проведення цієї цікавої театральної імпрези: в Україні йде війна. Але від жанру комедії відмовитися зовсім було б недоречно. І першою прем’єрою 84-го сезона 25-26 вжовтня буде музично-комедійна вистава «Малюк» за п’єсою француза Жана де Летраза. Над постановкою працюють вже добре відомий чернівчанам Віталій Денисенко («Шельменко-денщик», «Панночка») і художник-постановник Наталя Тарасенко, яка дебютувала на нашій сцені у «Срібному павуку».

Традиційну зустріч із журналістами перед початком сезону художній керівник театру заслужена артистка України Людмила Скрипка завершила словами:

– Ми, як і всі українці, дуже сподіваємося на перемогу, на те що буде мирне небо і робота!

Вл. інф.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *