Україна. Злочини та події 4 лютого 2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 4 662 заяви про злочини. Вжитими заходами 2 094 (44,9%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – п’ять вбивств, 12 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, десять розбійних нападів, 57 пограбувань, чотири факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 20 осіб. У правопорушників вилучено пістолет, три обрізи мисливських рушниць, п’ять одиниць саморобної вогнепальної зброї та 205 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 65 осіб. У них вилучено 22,9 кілограма наркотичних засобів

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 6 206 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 25 осіб.

Протягом минулої доби порушено 51 кримінальну справу за злочинами економічної спрямованості, з них 17 – у сфері службової діяльності.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 65 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких вісім осіб загинули та 82 – травмовані.

В Оболонському районі міста Києва 25 січня в озері було знайдено поліетиленовий пакет, у якому знаходилося тіло невідомої жінки з ножовими пораненнями. Під час додаткового огляду озера було знайдено розчленоване тіло невідомого чоловіка з аналогічними пораненнями. Потерпілими виявилися місцеві жителі – подружжя віком 69 та 64 роки. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції за підозрою в скоєнні вбивства затримали 40-річну співмешканку сина потерпілих. Попередньо встановлено, що вона 24 січня в квартирі потерпілих вбила їх ножем під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин, а тіла, з метою приховування злочину, розчленувала та винесла до вказаного озера.

У Великобагачанському районі Полтавської області у своєму будинку було знайдено мертвим з рубаною раною голови 64-річного місцевого жителя. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 19-річного безробітного жителя райцентру. Попередньо встановлено, що він31 січня з метою крадіжки зайшов до будинку потерпілого та був застигнутий господарем й завдав йому смертельних тілесних ушкоджень.

У місті Лубнах Полтавської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 45-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він 28 січня на подвір’ї власного домогосподарства пострілом із своєї зареєстрованої мисливської рушниці вбив 43-річного місцевого жителя після спільного вживання спиртних напоїв, а тіло, з метою приховування злочину, вивіз на околицю Лубенського району на власній автомашині й вкинув до покинутого погребу. Зброю вилучено.

У Білопільському районі Сумської області на території власного домогосподарства було знайдено мертвим з ножовими пораненнями 43-річного безробітного, раніше судимого чоловіка. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції за підозрою в скоєнні вбивства затримали 31-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він 2 лютого вбив господаря будинку під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

У місті Краснодоні Луганської області працівники міліції затримали двох безробітних місцевих жительок віком 48 та 25 років, які намагалися вивезти до Російської Федерації 18-річну жительку обласного центру та 17-річну місцеву жительку з метою продажу сутенерам для сексуальної експлуатації.

У місті Чернівцях у результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 38-річного громадянина Румунії. Попередньо встановлено, що він 24 та 27 січня викрав з двох приватних магазинів два ноутбуки.

У Шевченківському районі міста Києва на вулиці працівники міліції затримали 21-річного безробітного жителя Івано-Франківська, у якого вилучено один кілограм амфетаміну.

У місті Севастополі працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб закритого акціонерного товариства, державна частка якого складає 62,24% акцій. Вони підробили рішення загальних зборів акціонерів, на підставі чого незаконно реалізували технологічне обладнання на суму понад 522 тисячі гривень. Унаслідок протиправних дій правопорушників, державі та акціонерам завдано збитки на вказану суму. Прокуратурою Гагарінського району порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.3 ст.365 та ч.2 ст.366 (перевищення влади або службових повноважень й службове підроблення) КК України.

У Вінницькій області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю, які впродовж минулого року, зловживаючи службовим становищем, безпідставно не виплатили заборгованість із заробітної плати працівникам товариства на суму майже 114 тисяч гривень. Прокуратурою одного з районів порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем)КК України.

У Донецькій області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб обласного фонду підтримки індивідуального житлового будівництва на селі, які впродовж 2007-2008 років використали не за призначенням понад 700 тисяч гривень бюджетних коштів. Слідчим управлінням ГУМВС в області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.210 (порушення законодавства про бюджетну систему України) КК України.

У Львівській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито службових осіб громадської організації, які впродовж 2004 року, шляхом проведення безготівкових операцій, привласнили майже два мільйони гривень цієї організації. Слідчим відділенням Львівського міськуправління внутрішніх справ порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

У Луганській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб приватного підприємства, які, зловживаючи службовим становищем, надали до Державної податкової інспекції неправдиву інформацію про податок на додану вартість, у наслідок чого ухилилися від сплати до бюджету міста обов’язкових платежів на суму понад 2,6 мільйона гривень. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

У Рівненській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито директора товариства з обмеженою відповідальністю, який вніс до податкової декларації неправдиві відомості щодо здійснення товарних операцій, унаслідок чого до державного бюджету не сплачено податок на додану вартість на суму понад 14,7 мільйона гривень. Прокуратурою міста Рівного порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.366 (службове підроблення) КК України.

Департамент зв’язків з громадськістю та міжнародної діяльності МВС України

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *